View Single Post
Vechi 05.03.2013, 15:53:53
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

"În clădirea Patriarhiei adesea se repovestește dialogul Patriarhului purtat cu diaconul care-l însoțește peste tot, pe când plecau să facă slujbă în biserica de la Banovo.
- Cum vom merge? Cu automobilul? - întrebă diaconul.
- Cu autobuzul! - răspunse Patriarhul cu hotărâre.
- E aglomerație, e înăbușitor in autobuz, și nici nu-i aproape...
- Mergem! - zise din nou scurt Sfinția Sa.
- Dar... - mergând în urma Sa, diaconul avansă un argument nou, major - Sfinția Voastră, este vară, multă lume merge la Ada Ciganlija [cel mai vestit ștrand], autobuzele sunt pline de lume despuiată. Nu e potrivit...
- Știți, părinte - se întoarse Patriarhul Pavle - fiecare vede ceea ce dorește!

La masa de prânz în Palatul Patriarhiei mai mulți episcopi, printre ei si Patriarhul Pavle. Printre altele, ajunse pe masă și farfuria cu măsline. Toți știu că Patriarhul ține la ideea că organismului uman îi sunt optim necesare doar șase măsline. Dar vlădica Ștefan a apucat să ia opt măsline.
- Sfinția Voastră, eu am luat cu două mai mult. Ce să fac?
- Acuma ține ceea ce ai luat, iar mâine să iei cu două mai puțin - răspunse Patriarhul.

Atunci când vlădica Pavle a devenit Patriarh, își amintește Slobodan Mileusnic, directorul Muzeului BOS, multe delegații și numeroși reprezentanți din străinătate și-au exprimat dorința să-l întâlnească pe Sfinția Sa. A venit atunci și ambasadorul destul de activ al Americii la Belgrad, Warren Zimmermann. Patriarhul l-a primit în Palatul Patriarhiei. Ambasadorul i-a transmis salutări și felicitări în numele poporului american, în numele președintelui Americii și în numele său personal. S-a purtat o convorbire oficială, protocolară și în final ambasadorul a pus întrebarea:
- Cu ce am putea să vă ajutăm?
- Excelența Voastră, să nu ne puneți piedici; cu aceasta ne veți ajuta."
Reply With Quote