Subiect: omul sufletesc
View Single Post
Vechi 06.03.2013, 11:54:22
adam000 adam000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.09.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Buna VladCat, eu cred (si nu am pretentia ca as fi inteles ceva, nici ca stiu ceva), cred ca omul, atunci cand are experienta personala a perceperii trairii Harului Lui Dumnezeu, intelege acea diferenta despre care vorbesti.

Pina atunci nu, ca ar fi ca si cand se straduie un orb sa inteleaga (din descrieri si reprezentari/inchipuiri colaterale, directe sau metaforice, comparatii, explicatii, etc) sa inteleaga ce inseamna culoarea turcoaz de exemplu. Ba mai mult, e ca si cand s-ar stradui un orb sa inteleaga diferenta dintre turcoaz si vernil.
Doar unul care vede, care are experienta personala a perceptiei culorilor poate sa faca asta.

Asa ca ce e de facut ca sa ajungem la acea intelegere? Pai zice Dumnezeu ca cei ce cred in El si implinesc poruncile (fac voia Lui Dumnezeu) sint cei care Il iubesc si cei pe care El ii considera fratii Lui (Marcu 3: 33-35). De ucenicii Sai s-a ingrijit Insusi Dumnezeu sa le dea lor toate cate le-a trebuit