@ catalin2
Va rog frumos sa cititi cu atentie fragmentul din cuvantul Sf. Ignatie Briancianinov. Nu l-am dat intamplator. Eu cred ca este un raspuns la modul in care se discuta pe multe topicuri despre probleme deosebit de importante si de grave cu care se confrunta Biserica Ortodxa.
Dvs. sunteti de alta parere. E loc pentru amandoi sub soare. E o discutie deschisa pe forum. E obligatoriu sa aiba cineva dreptate?
Va rog, daca nu va cer prea mult, cititi macar o data randurile de mai jos; nu credeti ca este exact ce se intampla pe forumul nostru, de foarte multe ori?
<<Aceasta ravna ei o preamaresc ca ravna pentru credinta, pentru evlavie, pentru Biserica, pentru Dumnezeu. Ea consta in osandirea si acuzarea mai mult sau mai putin aspra a
celorlalti, pentru greselile lor in privinta moralei si pentru cele impotriva bunei oranduieli si intocmiri bisericesti. Amagiti fiind de o falsa conceptie despre ravna, ravnitorii lipsiti de intelepciune socot ca, lasandu-se in voia acestei ravne urmeaza Sfintilor Parinti si sfintilor mucenici, uitand ca ei - ravnitorii - nu sunt sfinti, ci pacatosi.>>
Last edited by Nastya; 06.03.2013 at 13:10:05.
|