View Single Post
Vechi 06.03.2013, 12:08:26
Nastya
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
In primul rand, din tot ce s-a scris probabil n-ai citit tot.
Si din tot ce ai citit, din o buna parte nu ai inteles mare lucru.

Ai gresit topicul, incearca sa te focusezi pe subiect.

Valorile morale nu au legatura cu ce poate sau nu poate cutare (la modul cel mai general) sa implineasca el insusi.
Cred ca uiti faptul ca valorile morale/ortodoxe nu au fost instituite de oameni, ci de Dumnezeu.

Limbajul dvs. necivilizat (de multe ori si față de alti forumisti) nu ma sperie si nici nu ma mira. Ar fi fost surprinzator sa fiti, in sfarsit, un om care vorbeste cu respect si cu frica de Dumnezeu. Dar mai aveti timp. In ceea ce ma priveste, cred ca e prima data cand „conversam”. Dar nu va mai raspund niciodata, indiferent ce ati spune.

Am citit ce s-a scris. Nu ma duc la scoala cu lectiile nefacute.

Folosind anglicisme gen <<a(se) focusa>> din aceeasi categorie cu <<locatie>>, demonstrati ca aveti o pregatire (cultura) oarecum de mana a II-a sau, ca sa fiu in tonul dvs. de anglicisme”second hand”. Pentru exercitiu, va las dvs. dreptul si bucuria de a cauta sinonime.

S-a vorbit despre Homeopatie=inselare; Homeopatie in contradictie cu ortodoxia; Homeopatie fara binecuvantare etc. Din acest motiv mi-am pus si eu intrebarile la care va referiti.
E un punct de vedere pe care ar trebuie sa-l respectati. Nu trebuie sa gandim la fel. Ar fi si trist si plictisitor.

Daca nu ati stiut, e bine sa aflati, nu vorbeam despre valori morale.
Comportamentul crestinului, la care m-am referit, asta inseamna, intre altele: sa nu judece aproapele, sa nu cleveteasca, sa nu urasca, sa nu invidieze, sa nu curveasca/ sa nu preacurveasca, sa nu-i vorbeasca de rau pe preoti, sa-si iubeasca aproapele si vrajmasul, sa nu faca avort, sa nu foloseasca metode contraceptive, sa aiba un duhovnic, sa se spovedeasca macar in cele 4 posturi de peste an, sa faca milostenie etc. In orice Ghid/Indrumar pentru spovedanie gasiti aceste cerinte, intrebari, repere, virtuti, porunci etc. Deci: unde e greseala?

Last edited by Nastya; 06.03.2013 at 12:10:33.
Reply With Quote