Citat:
În prealabil postat de AlinB
A avea diploma de medic nu este garantia unei conduite moral-medicale ireprosable.
Chiar n-ai aflat ast pana acum?
Care nu contin nici macar o molecula de substanta activa.
Asta da medicina, frumos mod de a lua bani de la fraieri.
Nu se completeaza, sunt chestii total diferite.
Oricum, observ ca este o practica interesanta, de obicei nu se lasa nimeni doar pe mana homeopatiei, dar daca reusesc totusi sa ajunga la un liman, ziic "uite, m-am vindecat datorita homeopatiei".
Singurul capitol la care a evalut homeopatia este cel al pretentiilor mincinoase vizavi de ce poate face.
Cu sau fara interdictia aia e acelasi placebo. Desigur, pentru unii e mai impresionat daca primesc si ceva interdictii pe langa "tratament" - ii confera o oarecare aura de autenticitate.
Ei, nu trebuie sa te simti post pentru asta, fiecare din noi ne-am luat niste tzepe in viata la un moment dat, chiar de la persoane de "maxima incredere".
Ideea e urmatoarea: homeopatia nu are la baza nici un concept descoperit sau verificat stiintific.
NU este stiinta.
Relevantie iarasi putin probabil dat fiind ca autorul era cam certat cu Doamne-Doamne.
Este un concept filosofic, si o practica care se invecineaza cu magia.
In cel mai fericit caz, este doar o pacaleala care pe baza de placebo.
In cel mai nefericit caz, poate fi asimilat cu mersul la vrajitori - dar mai greu de avut o certitudine in acest sens, cei care sau sau/si prepara aceste remediile ar putea fi doar excroci sau in cel mai fericit caz pentru ei, "doar" inselati la randul lor, si nu prizonierii unei viziuni "magice", constiente, asupra lumii.
|
Aveti grija ca va contraziceti. Cititi ce ati scris referitor la diplome, medici etc.
Pueti sa spuneti, asa, cu vorbele dvs., ce inseamna substanta activa?
Asta cu „bani de la fraieri”este o jignire pentru toti oamenii care cred in Homeopatie. Chiar aveti dreptul sa jigniti pe toata lumea?
Spre bucuria dvs., cititi urmatoarele, sunt dintr-o piesa de teatru:
<< Bunul nostru Dumnezeu, făcu lumea cu rost/ Ce ne faceam noi, cei destepti/ Si prosti de n-ar fi fost?
A cam scrântit-o Dumnezeu, Si viata n-are haz/ Esti prost cand zici ca esti destept/ Si prostu-ti râde-n nas!>>
(<<Nu puneți dragostea la încercare>> de Basilio Locatelli)
Expertíza dvs. este cel putin naucitoare.
Va rog, pentru binele natiei, pentru luminarea prostimii care se lasa inselata de sarlatani, explicati-ne Maestre, cum e cu gemoderivatele, fitoterapia etc. Nu ne lasati in intunericul necunoasterii. Daruiti o farama din prea plinul de cunostinte care, da pe afara la dvs.....
Faceti un act de cultura, de milostenie si explicati-ne! Nu tineti stiinta numai pentru dvs. Egoismul este pentru oamenii de rand. Spiritele superioare...
Va place cuvantul ”placebo”! Mai spuneti-l de vreo cinci/sase ori ca da bine.
Domnule, sa stiti ca oamenii se simt asa cum sunt. Si eu, fara sa fiu academician ca dvs. stiu sigur ca proasta nu sunt. Stiti cand as putea fi? Cand v-as mai raspunde la un mesaj. Dar fiti sigur, nu mai pierd timpul. Cainii latra, caravana trece!
<<Relevantie iarasi putin probabil dat fiind ca autorul era cam certat cu Doamne-Doamne.>>
La care din cele trei va referiti?
<<REVELÁȚIE s. f. descoperire neașteptată a unei calități, a unui adevăr ascuns etc. ◊ lucru revelat. ♦ a fi o ~ = a depăși așteptările, a surprinde, a uimi (prin calități). ◊ dezvăluire a voinței divinității, făcută cuiva înzestrat cu facultăți supraraționale. (< fr. révélation, lat. revelatio)>>
<<RELEVÁ vb. I. 1. tr. A scoate în relief, a evidenția; a remarca. 2. refl. A se dovedi, a se manifesta ca... 3. intr. (Rar) A ține de ceva, a depinde; a proveni din... [P.i. relév, -vez, 3,6 -vă. / < fr. relever, cf. lat. relevare].>>
<<RELEVÁNT, -Ă, relevanți, -te, adj. Care relevă, care scoate sau iese în evidență. – Din fr. relevant. Cf. releva.>>
Daca trebuia sa fie Revelatie <<iarasi putin probabil dat fiind ca autorul era cam certat cu Doamne-Doamne.>>
Sa stiti ca daca veti cerceta, crestinii spun <<Doamne-Doamne>> doar in rugaciune, cateodata; ex. << Doamne- Doamne ceresc Tata/ Noi pe tine te rugam/ Lumineaza-a noastra minte/Lucruri bune sa-nvatam/ Ca Tu esti Stapanul lumii/ Si al nostru Tata esti/Si pe toate cele bune/ Numai Tu le implinesti./ Amin! >>(Rugaciune pentru copii).
De obicei ateii vorbesc despre Dumnezeu spunand „Doamne-Doamne” si daca e posibil, ne arata si semnul ghilimelelor. Se jeneaza si se tem sa spuna Dumnezeu, si nu spun niciodata: Dumnezeu in Treime Slavit.
Atentie! Parca nu merge intr-o propozitie/fraza sa spui: filosofic (aratand ca faci desosebirea intre filosofie si filozofie, ceea ce nu e rau) si sa spui in continuare: ...practică care. Totusi! Stim cum e cu filosofia si filozofia si nu stim sa evitam o cacofonie? La atata cultura, ma asteptam la mai mult de la dvs. .
Eu - ca un om care zace in adancul necunoasterii - am aflat totusi ca in Limba romana nu exista cuvantul EXCROC. Va spun si dvs. ca sa stim amandoi.
<<ESCRÓC s. hoț, impostor, înșelător, pungaș, șarlatan, șnapan, (rar) pârlea (art.), (pop. și fam.) pezevenchi, potlogar, (înv. și reg.) mafler, pârlaci, (reg.) pasmarghiol, potcaș, (Mold., Bucov. și Dobr.) șalvir, (înv.) calpuzan, (înv., în Mold.) șuler, (fam.) coțcar, pehlivan, pișicher, (fig.) panglicar, papugiu, scamator. (Mare ~ mai e și ăsta!)>>
In legatura cu ultima afirmatie referitoare la “excrocii”...cei care produc remedii homeopate, aveti grija ca intrati in conflict cu mari producatori din Romania, Franta, Elvetia, SUA, Canada, Marea Britanie. Ce faceti daca nimereste vreunul pe forumul nostru? Va da in judecata si pierdeti. (Nu pot sa spun numele acestor mari producatori: Regulamentul nu ne da voie sa facem publicitate...Dar le puteti cauta dvs. Sunt firme renumite. )
Pentru ca eu n-am de ce sa mai fac conversatie cu dvs., va doresc post binecuvantat de Dumnezeu, sanatate si lumina multa.
Va rog sa ma iertati daca v-am produs suparare. Daca sunteti crestin, ma veti ierta.