Citat:
În prealabil postat de Claudiu_FT
"In sudoarea fetei tale iti vei manca painea ta, pana te vei intoarce in pamantul din care esti luat; caci pamant esti si in pamant te vei intoarce". (Facere 3:19)
Din cate am observat eu, cei care se duc in alte tari sunt aceia care viseaza la o viata de abundenta lipsita de griji materiale. Visul american (occidental) e foarte ispititor.
|
Eu cred ca cei ce merg in alte tari isi doresc o viata decenta, normala. Trebuie sa recunosti ca in Romania normalitatea este
pasare rara. In sudoarea fruntii isi mananca si cei ce pleaca din tara painea, ca nu le da nimeni nimic daca nu muncesc.
Citat:
Hai sa nu inlocuim a fi cu a avea. Multi inteleg prin saracie, lipsa unor lucruri pur aditionale fata de cele ce au cu adevarat nevoie. Saracia pentru unii e lipsa de abundenta pe care o poftesc. Multi se plang de saracie si de lipsuri incat rar aud pe cineva care sa fie multumit cu putinul ce-l are.
|
Totusi sa nu ai o casa in care sa locuiesti, sa nu ai siguranta locului de munca si in consecinta nici ce sa pui pe masa, sunt lucruri grave la care se adauga stresul, birocratia, coruptia, care se intalnesc mai mult decat oriunde in tara noastra. Toate astea te fac sa-ti doresti sa pleci si sa traiesti intr-o tara civilizata si normala.
Citat:
Oare care e mediul ideal pentru copiii nostri ca ei sa ajunga ''oameni cumsecade''? Un loc strain, departe de spiritualitatea stramosilor, unde e rasfatat de toate deliciile materiale? Sau un loc unde sa se vorbeasca limba parintilor si a bunicilor, unde e inconjurat de Bisericile unde stramosii s-au rugat pentru noi; greutatile ii invata sa fie oameni puternici, iar nedreptatile sociale sa le aduca aminte ca toate sunt din voia lui Dumnezeu si ca va veni rasplata pentru fiecare?
Asta e opinia mea! Toate cele bune!
|
Consider ca privesti lucrurile la modul idealist. Pierzi din vedere si calea de mijloc. Cu siguranta ca ne dorim sa ramanem in tara, dar sa se poata trai si aici, nu vrem bogatie, dar nici umilinta la care asistam neputinciosi nu ne face bine si nu ne ajuta, sa nu credem ca avem masura sfintilor.