De ce este asa important ce spune lumea si ce brafesc vecinii?
Maica Siluana:
"Am vazut odata, intr-o imprejurare, o femeie foarte frumoasa, dar foarte fardata, strident fardata. Sa ma iertati daca sunteti fardate, dar nu vreau sa va acuz, doar sa nu va prind la Biserica ca va sterg, dar in rset, tot respectul in alta parte. Si am discutat despre tema fardului [cu acea femeie] si mi-a zis asa: 'Maica, eu fara fard sunt un nimeni. Sunt stearsa, nu pot sa traiesc altfel. Si eu am optat asa, in deplina facultatilor mele mintale si sufletesti si asa am sa mor.' 'Tot respectul doamna, ne vedem in Rai '
Dupa aprox 3 ani m-am intalnit cu ea la spital, bolnava de cancer fara fard. A trimis dupa mine sa vorbeasca cu mine si mi-a zis ca ar vrea sa mai traiasca, cine nu vrea sa mai traiasca, toata lumea se teme sa moara. Si nu mai era fardata. am zis: 'de ce nu va fardati, poate asta va v-a da siguranta? ' Zice: 'Am descoperit ca sunt foarte frumoasa asa si ce este mai ingrozitor este ca sotul meu nu mia spus niciodata inaitne ca sunt frumoasa, abia acum cand mi-a cazut parul si nu mai sunt fardata mi-a spus ca sunt frumoasa. ' Si era extraordinar de frumoasa! Traieste si acum, au trecut 6 ani de atunci, de cand a fost operata, e la fel de frumoasa, are ceva cu totul si cu totul special. In fiecare femeie, in fiecare caricatura este chipul lui Dumnezeu, ingropat adanc este o femeie minunata care abia asteapta sa fie fecioara si daca Sf.Maria Egipteanca a devenit atat de usoara de a calcat pe apa si a devenit atat de sfanta, fiecare feminista, fiecare femeie pierduta, are sanse sa se intoarca. " (Maica Suliana-feminitate si feminism)
|