View Single Post
Vechi 07.03.2013, 20:54:58
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Buna seara!
Deschid acest topic pentru a incerca sa lamurim o problema care poate ne framanta pe multi dintre noi.
Ce putem face cand constatam despre noi insine sau despre cei apropiati (sau ei constata despre noi) ca am/au devenit niste paraziti care nu reusim sa ne castigam nici macar existenta, sa facem niste lucruri elementare precum :
- sa avem/sa aiba o slujba decenta
- sa intretinem o gospodarie, sa facem mincare, curatenie,
- sa facem si sa ingrijim copii
- sa se pastreze sanatosi fizic si psihic in ciuda tuturor greutatilor sau macar sa pastreze aparantele
Daca lucruri ca acestea nu sunt din cauza ca nu am vrut, ci din cauza ca nu am putut, cum ar fi, de exemplu, o neputinta trupeasca, atunci nu avem vina, iar ceilalti crestini apropiati noua ar trebui sa vada in noi o sansa pentru mantuirea lor.

Insa, daca asemenea lucruri sunt din cauza lenei, atunci se cuvine amintit ca lenea este pacat capital. Chiar daca e cel mai cu chip uman cap al balaurului cu sapte capete.

Citat:
Ce putem face cand ne dam seama ca am risipit toate darurile pe care ni le-a dat Dumnezeu prin faptul ca ne-am lenevit si nu le-am lucrat?
Sa raspundem la invitatia pe care preotul ne-o face la fiecare Sfanta Liturghie: cealalta parte a vietii noastre lui Cristos sa o dam.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote