Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9
Hai lasa-ma in pace.De parca as fi sectant.Ti-am zis sunt mai liberal ,tolerant si mai deschis la discutii si asa ar trebui sa fie multi.
|
Am un argument de necombatut cand se ajunge la genul asta de idei. "Cine nu este cu Mine este impotriva Mea." Si ca nu ii putem sluji si lui Dumnezeu si lui Mamona. Hristos nu era liberal si tolerant.
Citat:
DE CE SA FIM EXTREMISTI?DE CE SA FIM HABOTNICI CUM SUNT MULTI?DE CE SA EXAGERAM?DE CE SA GANDIM CA UN CAL INTR-O SINGURA DIRECTIE?CE PENIBILA E CHESTIA CU:NUMAI NOI CREDINTA DREATA(boss de boss) ne vom mantui si vom avea de castigat.
|
Ai o logica exemplara. Pot exista mai multe "drepte credinte"?
A zis cineva ca simpla apartenenta la BO te mantuieste?
Citat:
Haideti sa-l lasam pe Dumnezeu,pe Mantuitor sa decida si sa aleaga.
|
Bine ar fi sa iti asculti sfatul. Judecata si "sentinta" sunt ale lui Dumnezeu. Noi stim ca mantuire nu este decat in Biserica si ca Hristos este calea. Ce va face cu ceilalti stie doar El. Asa ca sa nu ne hazardam si sa spunem ca din Biserica lui fac parte si ereticii.
Stim ca judecata crestinilor se va face dupa Lege Iubirii si respectarea invataturii Bisericii, pentur cei care nu au primit cuvantul Evangheliei dupa legea morala, dar cei care au primit cuvantul si l-a denaturat... acolo este problema. Dar nu noi facem judecata si nu este rolul nostru sa ne dam cu parerea.
Citat:
Dar noi oamenii asa suntem,trufasi,ne place sa credem ca avem dreptate.
|
Exact. Atunci cand ne dam cu parerea si nu ne convin invataturile Bisericii pentur ca nu respecta "standardele" noastre.
Citat:
Eu imi exprim parerea,ce e rau in asta?E parerea mea si am dreptul la asta.Nu ai dreptul sa imi zici mie sa nu mai imi exprim parerea .Nu ai dreptul asta prin si in Constitutie,prin si in Sf.Scriptura etc.
|
Serios??? Si unde e specificat in Sf Scriptura ca ai dreptul la parere in ceea ce priveste invataturile si practicile Bisericii (nu e specificat nici in general ca ai avea dreptul la parere, dar...).
Citat:
Haideti sa fim fanatici ca asa e bine,nu?Sa mergem ca toate babele alea si sa sarutam de 100000 ori icoanele,sa nu tinem mana la spate,sa nu scoatem o vorba in Biserica sa nu avem O PARERE!
|
Deci respectul fata de icoane, respectul fata de Dumnezeu in biserica la rugaciune (sa nu tinem mainile la spate in semn de plictiseala si sa nu pertubam rugaciunea celorlalti vorbind) si sa nu cobtrazicem invataturile Bisericii exprimand pareri personale este habotnicism? Bravo.
Citat:
Sa ascultam ce zic preotii care unii fura,altii fac sex in grup,altii se masturbeaza,altii fura,vor taxe,altii fac vrajitorii si mai ales conduc masini luxoase.Catehismul a fost scris de preoti?Atunci pa,nu mai citesc never.
|
"Pe scaunul lui Moise s'au așezat cărturarii și fariseii;deci, pe toate câte vă vor spune faceți-le și păziți-le, dar după faptele lor să nu faceți, că ei spun, dar nu fac."
Asa, contrazi-L pe Hristos. Si eventual adopta si parerea sectantilor ca nu ai nevoie de intermediari mai ales ca astia sunt cei mai mari pacatosi.
Si judeca-i. Aici te cam contrazici ca mai devreme spuneai ca judecata este a lui Dumnezeu, dar...
Citat:
Sunt atatea cazuri de preoti mincinosi,hoti si perversi.
|
Si asta te indreptateste pe tine cum?
Citat:
Mai bine imi place de Michael Jackson care a iubit copii decat de preotul Tugulea care se masturbeaza zi de zi seara.
|
Stim exact cum a iubit Michael Jackson copii.
Citat:
si mai ales sa ascultam de niste preoti mincinosi,babe habotnice si inculte care nu stiu nici ce inseamna ce a zis Mantuitorul,nici ce inseamna legea lui Hristos,iubirea si celelalte lucruri importante,ele se duc sa dea de pomana la morti,eu as zice sa ii ia un televizor LCD sau o plasma pentru mort sa se uite la Dan Diaconescu Direct la Elodia,sa vada in lumea celor morti.
|
Nu, nu, nu.
Sa nu cumva sa ascultam de preoti. Nu. Doamne fereste. Sa credem in schimb aberatiile de pe site-uri sectante. asta sa facem.
Sa nu cumva sa facem milostenie pentru morti cum spune Biserica. Asta e o practica invechita.
Citat:
sa ne lalaim in Biserica 100 de ore
|
Cum se mai plictiseau Sf Vasile cel Mare, Ioan Gura de Aur sau Grigorie Teologul. Au facut o lalaiala de 100 de ore sa ii plictiseasca pe oamenii cu minte. S-au gandit doar la babele alea habotnice. Offf
Citat:
Nu inteleg una,deci unii preoti sau Sfinti Parinti au o parere,gata trebuie sa-i ascultam,ii ascult cu cea mai mare placere daca consider ca e bine,daca nu e bine pa pa .
|
Nuuuuuuuuuuuuu. In nici un caz sa nu ascultam de Sf Parinti. Nuuuuu. Sa interpretam Sf Scriptura supa capul nostru. Si sa luam din invatatura Bisericii ceea ce ne place si ne este comud noua.
Citat:
Deci haideti sa fim fanatici si sa construi 134325832532953822431982493192 de Biserici ,sa facem Catedrala Mantuirii Neamului ca atunci gata pac pac ne mantuim(un mod de a face bani pentru preotul care se masturbeaza sau fura)etc.Am facut si pacate,m-am dezlantuit.
|
Deja ma enervez si eu. Auzi, tu pe la biserica dai duminica? Ai vazut ca biserici sunt pline? Te iei de unii ca se uita la OTV si sunt prosti (fara sa contesta asta) sau tu te uiti la alte posturi si iei de bun ce spun altii. Stii care este nevoie reala de spatiu in biserici? Atunci taci.
Citat:
PS:Cred in Dumnezeu,in Hristos,in Maica Domnului,in Sfinti dar am o oarecare retinere fata de preoti si mai ales despre conceptiile invechite si stupide ale babelor habotnice care isi pun batic pe cap si cred ca s-au mantuit(sa fim seriosi,baticul te urateste nu te infrumuseteaza,eventual sa ne punem casca sa nu ni se vada capul).
|
Da. Asa e. Trebuia sa ii fi spus si Maicii Domnului asta. Uite ca in iconografia ortodoxa Maicii Domnului nu i se vede parul si are capul tot tipul acoperit.
Acum sa nu se inteleaga ca prezenta sau lipsa baticului te mantuieste sau osandeste. Dar infierarea purtarii baticului este o prostie la fel de mare ca si obligativitatea purtarii lui.
Citat:
Sa ascultam de preoti,de babe,apropo,am vazut la Biserica unde ma duc ca o baba dupa ce a iesit din Sf.Biserica a luat-o la palme la propriu pe o copila care vroia milostenie.Ii zicea sa nu mai faca nu stiu ce.Pai chiar si daca copila i-ar fi turnat mercur pe pantofi nu ar trebui sa se comporte asa,alt caz,o fata cu probleme psihice intra in Biserica si incepe sa cante cu voce tare,o tanara care se dadea credincioasa si se ruga incepe sa tipe si sa o goneasca in cel mai golanesc stil posibil de parca i-ar fi furat Audiu-ul A7!
|
Asa si cu asta ce vrei sa scoti in evidenta?
Citat:
Am o GANDIRE SANATOASA SI NORMALA fata de MULTI!
|
Stii pe cineva care sa nu spuna asta despre el?
Citat:
Ce ar fi sa credem ca pamantul e plat?
|
Iar o dai in aberatii. A sustinut BO vreodata asta? Si-a arogat Biserica vreodata rolul de autoritate stiintifica?
Citat:
Sa ca nu exista extraterestri?
|
Exista sigur. Dupa ce l-a facut Dumnezeu pe Adam a facut si niste "verzisori" si i-a trimis departe. Asta e dovada faptului ca ai o gandire sanatoasa. Clar. E plin de dovezi si stiintifice ca extraterestii exista. Si Biserica si Sf Scriptura ne invata asta. Bravo.
Citat:
e trecator fratilor nu ma duc cu tatuajul in Biserica la vedere sau in viata de apoi.Sau nu ma duc sa arat la toti.
|
Evident. Cum scopul omului este mantuirea tatuajul este vital. Niste pitici ies la iveala.
Citat:
A si islamistii si sectantii si catolicii,pfaaai catolicii vor arde in iad cu foc de calibrul 200000000000 grade Celsius...ca nu au crezut pam pam in ce?ca nu fac anafura ci fac prescura sau nu stiu exact...
|
1. Biserica nu da sentinte ci Hristos. Deci Biserica nu se hazardeaza sa spuna asa ceva. Asta este atitudine tipica ptr sectanti care incearca sa ironiveze si sa distorsioneze o invatatura ptr ca lor nu li se pare corect ceva.
2. Dar de ce nu te duci tu la sectanti daca tot se mantuiesc? Ei de exemplu sunt liberali (ca si tine), accepta parerile si interpretarile personale (chiar daca fiecare interpreteaza diferit) ptr ca Duhul Sfant te inspira , sunt toleranti si afirma ca toti se pot mantui indiferent de confesiune....
Nu prietene, nu te trimit la sectanti. Dar ma gandeste putin si poate ai sa ajungi la concluzia ca ai o gramada de idei gresite. Si nu ca ale mele sau ale altora ar fi corecte, dar ale Bisericii sunt.
Citat:
Cred in Dumnezeu ,ma duc la Biserica dar nu am conceptii stupide,eu GANDESC inainte sa fac un lucru,caut DOVEZI si argumente LOGICE nu eronate de clasa a 1 din basmele lui Creanga?
|
Pai na... acum nu stiu care mai e rolul credintei daca pentru tot cauti dovezi. Nu exista dovezi pentru invierea lui Hristos. Si nici nu este logic, conform legolor fizicii ca cineva sa invieze. Nu e logic nici sa se intample minuni.
Citat:
Scuzati-ma ca m-am dezlantuit,nerviiii!Dar sincer am avut de ce sa ma enervez.O sa citesc CATEHISMUL ORTODOX si o sa incerc SA IL INTELEG!
|
Dar e scris de preoti. Mai sus spuneai ca nu il citesti daca e scris de ei. Ce faci acum?
Citat:
dar vreau sa vada si altii ideile mele si parerea mea SANATOASA SI MAI ALES NORMALA!
|
Indubitabil. Si daca tot spuneai ca incerci sa actionezi logic, incearca sa aduci si ceva argumente raportandu-te la invatatura Bisericii cand iti exprimi parerile. Nu argumentele altora de la televizor (de exemplu ca se construiesc prea multe biserici).