View Single Post
Vechi 24.11.2007, 19:26:17
sik sik is offline
Member

Data înregistrării: 30.10.2007
Implicit

Intr-adevar, nimeni nu poate sa schimbe trecutul. In prezent putem totusi sa schimbam ceva: pe noi, astfel incat sa putem crea un viitor mai bun.
Astfel de intamplari se intalnesc peste tot in lume si au fost dintotdeauna. Violenta este un lucru des intalnit, ajungand pana la calificativul de "normal". A nu se confunda termenul "normal" cu "bine".

Stiu ca pare poate deplasat ce voi afirma in continuare, dar este un lucru de care ar trebui tinuta seama: oamenii rai fac rau numai pentru ca noi, "cei buni", ii lasam. Prin asta nu spun ca acestia ar trebui omorati, torturati, persecutati, etc. In fond si la urma urmei si ei sunt tot oameni, si daca noi le-am face lor ceea ce ei ne fac noua ar insemna ca nu suntem cu nimic mai buni ca ei. Un lucru pe care l-am invatat din putina experienta pe care eu o am este ca mereu avem de unde sa alegem. Si daca violenta nu este rezolvarea cea mai buna a lucrurilor, atunci trebuie sa gasim si cealalta varianta de rezolvare.

Este o expresie care spune sa te impotrivesti focului cu apa. Fecare intelege ce vrea din acest lucru. Ideea este de fapt (dupa parerea mea) ca nu trebuie sa te impotrivesti focului tot cu foc, si mai ales ideea este ca terbuie totusi sa te impotrivesti cumva (atunci cad situatia o cere). In Biblie se spune ca atunci cand cineva iti da o palma sa intorci obrazul celalalt. Acum depinde de cine iti da palma, cu ce scop si ce reprezinta palma de fapt, pentru ca expresia nu trebuie luata exact asa cum este scrisa; ea reprezinta un simbol. Poti intorce obrazul in virtutea inertiei, ca sa pleci, ca sa arati ca esti supus, in semn de respect sau ca sa pregatesti un "contraatac". In orice caz, ideea e sa preintampini cea de-a doua palma.

Dreptate nu este in lume. Ea trebuie facuta. Iar faptul ca institutiile responsabile de acest lucru nu isi fac datoria ar trebui sa ne faca sa gandim mai bine la ceea ce trebuie facut de catre noi. Repet: nu inseamna ca trebuie sa luam parul si sa dam in cap tuturor celor care savarsesc nedreptati. In primul rand trebuie sa luam ATITUDINE. Ceea ce nu o prea facem. Cu oamenii putem sa ne descurcam si noi. De ce sa ne rugam lui Dumnezeu sa ne scape de un om cand putem sa ne scapam singuri ? Avem o gramada de lucruri cu care ne confruntam si impotriva lor nu avem chiar nimic ce sa facem. Atunci ar fi momentul sa ne rugam.

Ceea ce este de admirat la oamenii "rai" este faptul ca sunt uniti. Ceea ce este de condamnat la oamenii "buni" este ca nu sunt uniti. De aceea cei "rai" se impun in fata celor "buni". Pentru ca ii "ataca" pe rand. Ies din aceasta discutie oamenii bolnavi psihic, betivanii si drogatii. Astia actioneaza fara sa gandeasca. Un om nebun e in stare sa atace 100 de persoane.

Eu, sincer, nu stiu ce sfat i-as putea da doamnei Catalina. Insa am o oarecare idee despre ce ar trebui sa facem noi, oamenii, pentru a putea preintampina astfel de evenimente.
Reply With Quote