View Single Post
Vechi 25.11.2007, 04:42:58
Alexandra-Ioana Alexandra-Ioana is offline
Banned

Data înregistrării: 19.11.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nicolae_nicolae
Dumnezeu nu se poate demonstra.Omul vrea sa cuprinda absolutul cu ratiunea.Ori,nelimitatul nu poate fi cuprins de limitat,nici macar nu poate fi inteles.Deci cum vreti voi oare sa intelegeti existenta nelimitatului cand oamenii sunt limitati prin ratiune?Cuvantul "ratiune" inseamna limitat,etimologic vorbind.Deci,omul nu il poate cuprinde pe Dumnezeu prin ratiune,ci doar prin credinta,revelatie.Daca Dumnezeu ar fi demonstrabil,atunci nu ar mai fi credinta,ci am sti ca el exista...deci nu ar mai fi nevoie de credinta.Ori,numai prin credinta omul primeste Duhul Sfant.DUMNEZEU NU EXISTA.DUMNEZEU ESTE.Existenta se manifesta ca ceva care se desfasoara in timp.Dumnezeu transcende timpul. A aduce dovezi,argumente in demonstrarea existentei sau inexistentei lui Dumnezeu inseamna a face filosofie,adica a incerca sa intelegi NELIMITATUL PRIN LIMITAT.Dumnezeu nu se afla,Dumnezeu se reveleaza.Ori,pentru a se revela e nevoie de credinta.Problema este daca credinta este cea dreapta sau credinta falsa.Aici intervine traditia...
Hai ca m-ai dezorientat... :D sa nu discutam intrebari de genul acesta pentru ca filosofam... dupa aceea ne dai trimitere la filosofia lui Kant.:dontgetit:

Cat cu privire la ratiune... nici nu am sustinut ceea ce spui tu... ca ar fi nelimitata in cunoastere. NORMAL ca acolo unde ratiunea nu mai poate sa gaseasca raspunsuri intervine credinta. Depinde ce credinta... ori credinta in Dumnezeu... ori credinta in evolutionismul lui Darwin etc. Eu ce am sustinut si sustin in continuare, este, ca nu e gresit sa ne punem intrebari... si la fel de putin gresit este sa gasim raspunsuri.

Tu spui ca nelimitatul nu poate fi inteles, practic vrei sa imi demonstrezi ca Dumnezeu nu poate fi inteles. Dragul meu, atunci esti confuz nitel cu privire cateva lucruri fundamentale :(.
Cand nu cunosti ceva, este normal sa nu intelegi acel ceva... exact la asta ma refeream cand am spus ca Iisus in venirea Sa pe pamant a vorbit in limba noastra si ni L-a revelat pe Dumnezeu! Normal ca nu ne-a spus tot ce e de stiut, dar ne-a spus ce ne trebuie acum si cu ce ne-a spus poti sa raspunzi la toate intrebarile legate de mantuire, de viata de crestin, de cum sa intri in legatura cu Dumnezeu etc. Dar... ce folos sa stii de exemplu cati ingeri sunt in cer, cand asta nu are pentru tine aici pe pamant nici un fel de relevanta (e un exemplu pueril, dar acceptabil, ca sa imi sustin punctul de vedere). Asa ca nimeni sa nu isi gaseasca scuze, ca nu poti sa Il cunosti pe Dumnezeu, atat timp cat El ni s-a facut cunoscut tocmai prin IISUS HRISTOS. Uite cum imi argumentez eu opinia:
1. "Pe Dumnezeu nimeni nu L-a văzut vreodata; Fiul cel Unul-Nascut, Care este în sanul Tatalui, Acela L-a facut cunoscut" Ioan I.18
2. "A raspuns Iisus si le-a zis: Adevarat, adevarat zic voua: Fiul nu poate sa faca nimic de la Sine, daca nu va vedea pe Tatal facand; caci cele ce face Acela, acestea le face si Fiul intocmai." Ioan V.19
3. "Iar Eu si Tatal Meu una suntem."Ioan X.30
4. "Dacă M-ati fi cunoscut pe Mine, si pe Tatal Meu L-ati fi cunoscut; dar de acum Il cunoasteti pe El si L-ati si vazut." Ioan XIV.7
5. "Iisus i-a zis: De atata vreme sunt cu voi si nu M-ai cunoscut, Filipe? Cel ce M-a vazut pe Mine a vazut pe Tatal. Cum zici tu: Arata-ne pe Tatal?" Ioan XIV.9
Nu are rost sa mai continui...e prea mult... citeste Ioan XIV integral.

Concluzie: Parerea mea ramane, ca nu e gresit sa iti pui intrebari. Cat cu privire la cunoasterea lui Dumnezeu... tot ce trebuie sa stim acum ne-a fost revelat in Iisus Hristos in umblarea Lui pe pamant. Dumnezeu nu e acolooo undeva si noi aici si habar n-avem CE e sau CINE e. Suntem limitati, dar repet limitarea asta sa nu se confunde cu un creier spalat, asa cum faceam aluzie mai devreme.
"Cereti si vi se va da; cautati si veti afla; bateti si vi se va deschide. Ca oricine cere ia, cel care cauta afla, si celui ce bate i se va deschide." Matei VII:7-8. :)

Multa pace!:p
Reply With Quote