Citat:
În prealabil postat de antiecumenism
După aceea am rămas singur cu Richard. Am început să ne amintim de vremurile din închisori, iar el si-a amintit ceva foarte emotionant. Mi-a spus: "Eram în închisoare cu diferiti oameni: ortodocsi, catolici, români, unguri, germani, etc. Am observat că Axionul Maicii Domnului există în toate limbile, mai putin în ebraică.
M-am hotărât să compun acest imn în ebraică, pentru că Maria a fost evreică si ea vorbea această limbă." A început să cânte, cu o voce tremurată si slăbită. Melodia era foarte evreiască, compusă de el. Am fost foarte impresionat. Mi-a spus că, în inima lui, iubeste Ortodoxia, dar se consideră nevrednic de ea si de aceea nu poate deveni un ortodox deplin."
|
Am gasit eu o inregistrare, cred ca este dintr-o emisiune radiofonica din SUA in care este prezentata imprejurarea in care s-a facut inregistrarea si se aude si Richard Wurmbrand cantand imnul acesta in ebraica si engleza : ( sa ne amintim totusi ca era extrem de bolnav si probabil nu avea nici talent la cantat deci nu-l taxati pentru calitatea interpretarii )
http://audio.ancientfaith.com/freder..._wurmbrand.mp3
In aceeasi emisiune se spune ca zvonul ca ar fi devenit Ortodox nu este adevarat.