View Single Post
Vechi 13.03.2013, 11:33:39
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Daca, impotriva tuturor avertizarilor si calculelor, V. Gafencu tot va fi canonizat, tu spala-te pe maini, aidoma lui Pontiu Pilat si nu mai risti nimic; asta bine inteles in cazul in care si tu ai avea un cuvant de spus in privinta acestei canonizari.
Nu am nimic impotriva canonizarii lui Valeriu Gafencu.
Dar tocmai faptul ca nu i s-au gasit moastele, desi inainte de moarte si-a dorit sa-i fie gasit trupul, cerand sa fie ingropat intr-un anumit fel, cred ca e o buna dovada ca el nu vrea sa fie canonizat.

Avem in schimb multe exemple de sfinti ortodocsi a caror canonizare a inceput prin vointa sfantului (sfintei) care a facut in primul rand sa-i fie gasite moastele.

Citat:
Ai dreptate, despre unii sfinti din inchisori nu se stie nimic; dar iata ca ingerii ne spun numele celor, carora le apartin moastele. Un nume este cel al lui Gheorghe.
Personal sunt reticent in fata unor astfel de marturii.
De unde sa stiu ca nu e vorba de o persoana schizofrenica care i se pare ca aude voci sau pur si simplu un aranjament dubios?
Orice are iz si aparente de evlavie e musai sa fie luat ca atare, fara a cerceta duhurile?
Asa ceva NU este ortodox.

Si sa luam si reperul ortodox al Sfintei Traditii, as vrea si eu niste cazuistica ortodoxa din ultimii 2000 ani in care cineva ia niste oase dintr-o groapa comuna si le pune la icoane pe motiv ca sunt moaste si un inger i-a spus cum il cheama pe respectivul (si nimic despre cine a fost, ce a facut, cum si de ce s-a savarsit).

Aa cum ti-am cerut sa aduci dovada canoane ortodoxe dupa care poate fi judecata starea de sfintenie a unui om sau in ce raport se afla cu mantuirea, dupa culoarea osemintelor - cum ai afirmat, si ai disparut in ceata.

Citat:
Si atunci ce facem? Ne opunem voii lui Dumnezeu?!? Se intelege ca NU!
Yah, cunosc poezia de la neoprotestanti daca ii contrazici vizavi de "revelatiile" pe care le au (si se bat cap in cap cu ortodoxia) te ameninta ca "te faci potrivnicul lui Dumnezeu".

Last edited by AlinB; 13.03.2013 at 11:36:14.
Reply With Quote