View Single Post
Vechi 13.03.2013, 13:20:09
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit Am scapt de PDL si am dat de mafia rosie

Asta cu äjungeau in beciurile securitatii si nu se stie daca mai ieseau de acolo"" fara suparare, dar cred ca exagerati!

Dupa 1964 in Romania (cu exceptia cazului Gheorghe Ursu) nu au mai existat detinuti politici!
Singurele condamnari la moartea pronuntate si executate au fost doar doua: Ramaru si Stefanescu, ambii primindu-si condamnarea pe drept, pentru fapte deosebit de grave!

Pentru majoritatea cetatenilor, daca-si vedeau de servici si familie, nu aveau nici un fel de probleme cu securitatea sau militia! La o tabla, la o bere, pe stadion, se spuneau glume despre regim, si se critica regimul, ori nimeni nu a patit nimic din cauza asta!

Cei care ocupau functii de conducere, pe linie de stat sau de partid, daca criticau unele masuri economice gresite luate de Ceausescu, erau de obicei retrogradati si trimisi la "munca de jos""!
Cateva exemple: Ion Gheorghe Maurer este pensionat in 1974, Ilie Verdet este demis din functia de prim-ministru in 1982 , Constantin Olteanu, fara a i se oferi o explicatie este demis in 1984 din functia de ministru al apararii si numit primar general la Bucuresti, Virgil Trofin , desi era prieten bun cu Nicolae Ceausescu inca de la UTC, este demis in 1981 din functia de ministru al minelor, petrolului si geologiei si numit ca director la IAS Mircea Voda, Stefan Andrei este si el retrogradat si altii!

S-a mai speculat in epoca ca unii oameni- marele Amza Pellea (pentru fraza ""Leana a lu zapacitu' din capu' satului""), fotbalistul Dan Coe, ar fi fost iradiati cu substante radioactive! Totusi nu mi se par verosimile asemenea supozitii- in cazul lui Amza Pellea era o valoare prea mare ca cineva sa se gandeasca macar la asasinarea sa! Din unele informatii chiar Elena Ceausescu s-ar fi oferit sa-i plateasca tratamentul pentru cancer in strainatate!
Reply With Quote