Subiect: ECUMENISMUL
View Single Post
Vechi 13.03.2013, 16:53:10
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Nastya Vezi mesajul
Acum e la moda sa se aduca reprosuri pana si teologiei/scrierilor Sfantului Nectarie de la Eghina si ale Sfantului Siluan Athonitul, doar pentru ca au un discurs hotarat despre Iubire (de Dumnezeu, de aproapele, de vrajmas); pentru ca nu anatemizeaza la greu si pentru ca accentueaza ideea ca "daca am fi crestini si idolatrii ar veni la Hristos". Asta pentru ca, ne place sau nu, prin comportamentul nostru, de cele mai multe ori, facem deservicii mari Bisericii lui Hristos.
De fapt nu asta e contestat, ci faptul ca cei ce au conceptii moderniste dau aceste citate in spijinul unor conceptii ecumeniste. Desi acei sfinti nu la asta se refera, ci la dragostea fata de oameni, nu la faptul ca si eterodocsii sunt ortodocsi. Si dau doar unele citate, unele interpretate in acest mod, in schimb citatele din sfinti si invatatura Bisericii care ii contrazic nu le vad deloc.
Citat:
N-am gasit nicaieri nimic despre o eventuala intalnire intre IPS Kallistos Ware si parintele Rafail Noica. S-ar putea sa aveti o informatie gresita.
Eu nu ams cris ca s-au intalnit, ci ca Parintele Rafail a stat in Anglia multa vreme, iar Episcop este IPS Kallistos Ware. Si a preluat aceasta idee. Nici noi nu l-am intalnit pe Sf. Vasile cel Mare si il citam.
Citat:
Eu m-am referit doar la cuvantul Parintelui Rafail Noica; pentru mine este un raspuns la niste intrebari care m-au framantat de multe ori si ma framnata in continuare si care apar in multe din postarile mele:
1. Ce se intampla cu milioanele de oameni care s-au nascut si au trait pana la Intruparea Mantuitorului Hristos si Jerta Sa pe Cruce?
2. Ce se intampla cu milioanele de oameni care s-au nascut si au trait de doua mii de ani incoace si cei care se vor naste si vor trai pana la Judecata de Apoi si nu sunt crestini (ortodocsi)?
3. Dumnezeu este „Iubire” si „Dumnezeu nu este partinitor” (Rom.2,11) si nu pot sa cred ca toti acesti oameni vor arde in Iad.
Si eu m-am gandit la aceste lucruri si am cautat un raspuns, dar am cautat adevarul si invatatura Bisericii, nu doar rationamentul meu si apoi un citat ca sa imi confirme ce vreau sa cred. Iti spun pe scurt povestea, eu am fost agnostic, apoi am cercetat religiile orientale si paranormalul; am inceput sa citesc Sfanta Scriptura si la inceput credeam ca toate cultele sunt la fel, urmaream emisiuni neoprotestante; dupa cateva luni mi-am dat seama ca raman doar ortodoxia si catolicismul, chiar m-am rugat la un sfant catolic si am dat si pomelnic la o biserica catolica. Si in final am aflat ca e doar o singura Biserica si o singura credinta mantuitoare, asa cum a crezut dintotdeauna Biserica si cum au spus toti sfintii. Invatatura in aceasta privinta o poti citi de exemplu la Sfantul Ignatie Brancianinov sau Sfantul Serafim, observi ca acestia sunt deja sfinti canonizati.
Reply With Quote