View Single Post
Vechi 14.03.2013, 02:13:51
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Viata sfintilor nostri din inchisori face parte din istoria Romaniei.
Iar oasele frumos mirositoare sunt moaste, care mai fac si minuni.
Cat despre fiola aceea de streptomicina, a fost minunea acelor zile: toti cei inchisi au trecut sa o vada, sa o tina in mana, fiind unicat in tenebroasele inchisori, pline de tuberculoza: speranta lor la viata. Sa nu o minimalizam. Azi nu ne mai miram de o fiola; dar nu cu ochii nostri de azi trebuie sa privim acel episod din inchisoare, ci cu ochii muribundului, caruia i se intinde o mana.
Cat despre colonei deghizati in stareti... nu merita cuvinte.
Eu am spus altceva, ca se pune prea mult accentul pe barfa. N-am spus nici ca unii nu ar fi sfinti, nici ca n-ar exista moaste, nici ca nu s-a dat streptomicina, nici ca n-au fost colonei. Am zis doar ca e mult mai important exemplul unor oameni adevarati care au suferit si marturisit cu adevarat decat ca unul sau altul a luat sau a luat steptomicina, ca unul sau altul a fost colonel etc. Si moastele nu fac minuni. Dumnezeu le face, uneori prin moaste.
Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Crestinul nu trebuie sa fie banuitor. Parintii, care au suferit ani de zile in inchisori nu mai sunt influentabili. De asta poti fi sigur! De aceea si impresia ta e gresita. Ia, gandeste-te!
Ba da-mi voie ca atunci cand ii aud pe unii cum se hlizesc in timpul unui interviu sau atunci cand ii simt ca incearca sa smulga o anumita zicere de la un parinte doar ca sa-si poarte ei razboaiele sa fiu circumspect.
Reply With Quote