As dori sa fac o completare...personal am renuntat la carne cu ani in urma,insa am grija sa imi obtin necesarul de proteina din alte surse.Am prieteni si cunoscuti care au si mai multi ani de cand au renuntat la consumul de produse animale.
In schimb,avem grija ca hrana pe care ne-o procuram sa fie cat mai naturala,variata si bogata in vitamine,minerale,proteine.
Insa,sigur,nu asta discutam aici,fiecare opteaza pentru ce stil alimentar doreste intr-un final.
Sportul este deasemenea un mod de viata,deoarece sedentarismul este iarasi una din cauzele care adaugate unei alimentatii deficitare conduce la diferite boli fizice,dar si psihice. (ex: deficitul de serotonina si dopamina din tulburarile depresive si care se secreta in timpul activitatii fizice).
Paine,cereale...da,insa nu cea din comert.Mai multe sugestii am scris in postarea precedenta.
Zahar alb...NU!Sub nici o forma,este foarte toxic pentru organism si genereaza dependenta,fiind aproape similar unui drog. -
http://www.armonianaturii.ro/Zaharul...ID_431-articol
La fel de toxice sunt toate produsele indulcite cu acest zahar,majoritatea care se afla in comert dealtfel!
Pentru a potoli cat de cat pofta de dulce,este de preferat sa utilizam mierea,zaharul brun sau sa apelam la fructe.Insa,nici de acestea nu este bine sa se faca abuz.Totul...cu masura!
In nici un caz nu apelati la indulcitori precum aspartam sau alte chimicale care sunt cel putin la fel de daunatoari ca si zaharul alb rafinat,daca nu si mai nocivi!
Sarea din comert...NU! Contine iod in exces,dar,mai ales cianura.Optati pentru sarea adusa direct de la mina,cei care aveti astfel de surse,daca nu,la sarea de mare pe care o veti gasi in orice magazin de produse naturiste.
Alcool,da,insa in cantitati moderate si doar facut in casa.Alcoolul din comert este plin de tot soiul de substante toxice.
Sa refuzi aceste otravuri care zilnic le gasim pe rafturile magazinelor nu este un exces,ci un mod de a-ti proteja sanatatea.