parere !
eu obisnuiesc sa mananc uneori samburi de floarea soarelui parajiti (exista de vanzare seminte crude decojite,pe care apoi, le prajesc intr-un ceaun mare de fonta !),si tot ce inseamna fistic, caju,alune de padure, si nuci !
fructe din marile magazine nu prea cumpar, citrice sau de alea, pt ca am auzit ca sunt iradiate cu raze x ,pentru a se pastra mai mult pe raft, deci sunt moarte curata !!!
mai bine iarna mananc fructe de padure congelate (mure ,zmeura,struguri negri,.etc)
carnea din comert ,e toata infestata cu antibiotice si hormoni de crestere ( am mari banuieli de genul asta !) plus modul de hranirea al animalelor mi se pare nociv (bazat pe mortaciuni macinate din care se face apoi o faina urat mirositoare !)
Am cumparat odata carne de porc, si facand o friptura ,efiectiv mirosea a hoit desigur de la acea faina de mortaciuni cu care a fost hranit porcul !
Nu cumpar salam,carnati sau alte alea,pentru ca ,dupa ce sunt excesiv de sarate (sa traga la cantar) mai si risc sa mananc si mici cantitati de carne de cal sau de magar bagata acolo, tot pentru ...gust !!!
Iaurtul,care de asemenea e un aliment sanatos, si imi place, e contrafacut, in sensul ca e 70 % amidon, si nu mai are nici un gust !!! Cu mare greutate pot gasi o marca de iaurt bine facut !
in rest... salata de varza cu ulei de masline si otet din vin (facut de mine acasa !)
iar vara ,am rosii mari de gradina pe care le cultiv eu in gradina, si care sunt senzationale, ca gust ,si se mentin pana tomana tarziu (ba tinute in casa verzi, am mancat rosii si la inceput de ianuarie !), iar din restul am facut suc de rosii, foarte gustos, pus in sticle de plastic de 2 l ,care se poate efectiv bea,si are un gust deosebit !!!
Am uitat sa mentionez, la capitolul bauturi: berea ! Din pacate,nu stiu daca e un viciu (cum e la altii fumatul !) insa imi place sa beau bere ! Dincolo de marile beneficii ce le aduce organismului,si pe care nu e locul sa le enumar aici, totusi nu stiu daca e asa de perfect fabricata (dupa regulile germane de puritate de la 1560 !) incat sa nu contina macar ceva aditivi pentru pastrare !!!
Last edited by guardian knight; 14.03.2013 at 13:59:48.
|