View Single Post
Vechi 14.03.2013, 14:11:55
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Părintele Gheorghe Calciu-Dumitreasa
„Părintele Ilie Lăcătușu trebuie cinstit ca un sfânt, pen­tru că este un argument puternic împotriva mate­ria­lis­mu­lui și a rătăcirii idolatre. I se pot înălța rugăciuni ori­când, pentru că sfinții sunt adevăratele mărturii ale vie­ții noas­tre ortodoxe, chiar în vremurile în care trăim. I se pot pic­ta icoane , i se poate face o raclă cum este la Sfân­tul Ioan de la Suceava, la Sfânta Paraschiva. Pentru noi și pen­­­tru toată creștinătatea trebuie să îi sărbătorim ziua de a­dormire. Suntem într-o aleasă mândrie în fața popoa­re­lor, a protestanților, a catolicilor pentru aceste descope­ri­ri: a Sfântului Ioan Iacob Hozevitul și a Sfântului părinte Ilie Lăcătușu.
Foarte folositoare aceste citate despre Parintele Ilie Lacatusu, acum le-am citit prima data. Nu citisem daca aceste sfinte moaste au si mir, dar acum am citit pe net, e adevarat ca ar trebui canonizat. Nu a fost legionar cum s-a scris gresit in alt mesaj.
Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Arhimandritul Ioanichie Bălan
- Sigur că da. Uite, lucrarea ispititorului e asta, ca să nu se propovăduiască adevărul.
Spusele Parintelui Ioanichie sunt valabile in general, asta e valabil si azi, ingerul cazut vrea sa nu afle adevarul nici ortodoxul si nici eterodoxul, eventual ii face pe unii sa creada ca faptele conteza, dar sa acopere invatatura ortodoxa, dreapta credinta mantuitoare. Si nu ma refer la acest caz, pentru ca eu cred ca nu va trece mult si Parintele va fi canonizat, probabil s-au gandit ca e prea repede.
Reply With Quote