Doamne ajuta si respect de la inima pt. toata lumea.Am citit si eu intamplator controversele voastre despre Parintele Visarion si am ramas perplex:)Eu merg la Biserica Sf.Pantelimon din anul 2000(in acel an l-am cunoscut pe Dumnezeu).Pana in anul 2007 am citit (cu ajutorul Domnului)peste 1500 carti ortodoxe si nu numai(capatand astfel putina cultura duhovniceasca).Eu nu fac parte din acesta lucrare a "visarionistilor"insa ....i-am studiat indeaproape.Sunt crestini normali fratilor,asta sunt...CRESTINI ORTODOCSI NORMALI.La inceput eram impotriva lor,tocmai din cauza celor citite din cartea Par.David insa foarte multe lucruri scrise acolo sunt chiar ABERATII.Sa nu uitam ca el se leaga in acea carte si de Par.Nicodim Mandita si de "manditarii"lui,si de cei de la schitul Darvari,etc.Oare este in masura sa faca acest lucru?Oare stie sfintia sa cine a fost Par.Nicodim Mandita si activitataea lui?Hm...nu cred.Sa revin insa la Par.Visarion si la a lui"secta".Intr-adevar exista mici abateri(insa nu pot fi catalogate drept erezii)care nu-s facute de Par.Visarion ci de Epitropi.Acesti epitropi sunt oameni simpli fara cultura care au cazut in patima mandriei si a slavei desarte si au reusit sa convinga si pe altii(la fel de inculti si saraci cu duhul)ca in tot ceea ce spun ei au dreptate.Multi din ei au fost chiar dati afara din "lucrare"tocmai din cauza abaterilor de la ortodoxie."Lucrarea"priviata in ansamblu este buna.Au facut si fac foarte multe fapte de caritate.(merg in spitale,azile si camine unde dau carti icoane mancare bani,au o activitate misionara,etc.):)Deci dagilor:atat timp cat vor sta in sanul Bisericii Ortodoxe si vor fi supravegheati de duhovnicii lor,totul va decurge bine.Se poate spune depre ei ca sunt unul dintre putine bastioane ale ORTODOXIEI care mai lupta impotriva pacatului(atat cat pot)Ei nu-l vad pe Par.Visarion ca pe un sfant sau ca pe un infailibil.NU.IL vad doar ca pe un indrumator.la fel cum este Par Cleopa,Papacioc,Mandita.etc.Nu citesc doar predicile lui,ci ale tuturor Preotilor si ale tuturor Sfintilor Parinti.Cat despre cei care au abateri de la dogma ortodoxa,au si de la morala ortodoxa(sunt vazuti ca madulare bolnave ale Bisericii,nu ale "lucrarii")Toti care aveti ceva impotriva lor,duceti-va la bisericile unde merg ei si veti vedea acolo ordine si disciplina,stati cu ei de vorba si veti vedea ca nu sunt sectanti nici eretici nici schismatici.Spun acest lucru pt. ca am fost(si sunt) mult timp intre ei,si chiar doream sa vad vreo abatere, insa nu am vazut,eu fiind foarte iubitor de dogmele ortodoxiei.Deci FRATILOR:haideti sa luptam mai bine impotriva protestantilor,spiritistilor,ocultistilor,vrajitor ilor si spiritistilor.Sa aparam cat putem Credinta nosatra Ortodoxa de toti "lupii" din afara,caci multa vreme nu mai avem.Pt cei care vor sa dialogam pe teme ortodoxe,sa facem schimb de carti ortodoxe(am toata colectia psb si filocalia in format digital +alte multe carti "nedigitale":p)de cd-uri cu cantari si predici ortodoxe sunt rugati sa ma contacteze pe acest Id de mess:stnpetrica si la nr de tel:0731150151."Unde sunt doi sau trei adunati in numele MEU,acolo sunt si EU":)
|