Citat:
Īn prealabil postat de AlinB
Chiar nu inteleg ce ai cu ea.
Prima data cand eu cel putin vad ca scrie ceva in favoarea preotilor/Bisericii cand altii se reped sa condamne si hop si tu, ca nu e bine.
|
Iubitule, baga la cap: eu nu scriu niciodata impotriva Bisericii; si nici a preotimii, ci ma refer doar la greseala facuta de o persoana. Greaseala unei persoane nu este proprie tuturor preotilor. Fii bun si fa distinctie intre o greseala personala si o greseala a tuturor. Ultima nu exista, daca ma intrebi pe mine. Greselile preotilor sunt personale. La acestea sper ca imi dai voie sa ma refer, atunci cand este cazul.
M-ai acuzat pe nedrept ca eu critic BOR. E gresit, caci afirmatia ta este rodul unei generalizari. De exemplu: daca un preot este mason, nu inseamna ca toti preotii sunt masoni; sau daca un preot s-a impartasit la greco-catolici, nu inseamna ca toti preotii au facut acest lucru. Si atunci nu putem generaliza. Generalizam doar atunci cand un lucru e valabil pentru majoritatea preotilor, si poate nici atunci. De exemplu: putem spune, ca preotii - in general - sunt impotriva ecumenismului, a masoneriei si a new-age. Chiar daca exista unele exceptii.
Sper ca acum iti este clar. Ca tu vrei sa se musamalizeze anumite lucruri, conferind preotimii o infailibilitate de inspiratie straina de ortodoxie, te priveste pe tine.
Totusi trebuie sa iti multumesc, caci este prima data cand constati ca am intentii bune. Acum, nu stiu dac sa ma bucur sau sa imi para rau... stii cum se spune:
Timeo danaos et dona ferentes.