Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Ecograful nu este obligatoriu. Sarcina nu este o boală, ci o normalitate. 
Nu înțeleg de ce atâtea vizite pe la medic când mămica se simte bine? De aici se vede cât de credincioși suntem și câtă încredere avem în ajutorul de Sus.
Și cine te-a obligat să-l faci lunar? Eu nu cred că doctorul...aveai tot dreptul să refuzi ecograful. Din păcate majoritatea mămicilor care au posibilitatea se documentează, însă dau peste informații greșite sau minciuni.
Eu am primit confimarea de la un medic ginecolog, o doamnă credincioasă, că dacă nu ai în calcul întreruperea de sarcină atunci ecograful este inutil. Iar pe timpul sarcinii nu prea poți face mare lucru pentru copil, decât să te rogi, să ai o alimentație cât mai sănătoasă și să faci mișcare...lucru pe care îl poate face orice mămică care dorește binele puiulețului ei.
|
Asta este varianta ideala, dar in lumea reala si in Romania, situatia sta in felul urmator. Daca ai ramas insarcinata trebuie sa te interesezi sa gasesti un medic bun, care sa te lase sa nasti natural daca nu sunt probleme.
Ca medicul sa vina la nastere sau in caz ca nu poate, sa te lase pe maini sigure, trebuie sa te monitorizeze in timpul sarcinii, sa ii respecti regulile si sa faci ce iti recomanda. Daca vrei sa nasti cu cine se nimereste atunci, o va vezi pe pielea ta ce te asteapta...si aici este alta poveste.
O alta problema este ca in ziua de astazi foarte multe femei au probleme cu sarcina, o duc cu greu pana la sfarsit si de multe ori cu tratament. Sa mergi regulat la control este o necesitate.