View Single Post
Vechi 15.03.2013, 21:27:35
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
poate NU stiai, dar preotii sunt salariati, sunt bugetari. Are Dumnezeu grija de ei. Ai vazut tu preot de mir care sa traiasca, atat el cat si familia lui, in lipsuri? Bunul Dumnezeu are INTOTDEAUNA GRIJA de preotii LUI.
ps: NIMENI nu i-a obligat sa se faca preoti. Nu au stiut in ce se baga? Nu au stiut ca "timpul lor liber" apartine Domnului? Daca vor sa aiba m-ai mult timp liber, pot sa-si aleaga o cariera iar preotia (postul de preot) sa o dea altuia mai vrednic. Nu mi se pare OK ca un preot SA-MI IMPUNA cat sa dau la o cununie sau la un botez
Frate, nu-L mania pe Dumnezeu. Daca ai sti cati preoti de mir o duc la limita existentei in tara asta, te-ai cutremura. Majoritatea dintre ei nu se plang fiindca fac apostolat pur si simplu. (Chiar am dat un examplu la un moment dat despre un parinte a carui sotie-preoteasa este inregistrata la noi pe forum, dar nu a postat niciodata vreun mesaj, desi ne urmarea cu multa atentie, din umbra). Bunul simt ii spune crestinului sa ofere cat poate si ce poate. Ideal ar fi ca preotul sa poata sa se multumeasca si cu mult si cu putin. De obicei tarifele apar acolo unde anumite scopuri si interese intervin. Uneori e vorba de lucrari suplimentare la biserica (pictura, structura, sau un nou lacas de cult). Alteori cine stie cine-si mai baga coada... Dar in principiu, vreau sa cred ca nu de tupeu e vorba si ca orice preot induhovnicit nu va impune un tarif, ci mai intai priveste si catre posibilitatile celui in nevoie!...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote