Citat:
În prealabil postat de Ekaterina
Eu nu inteleg cum poate un roman sa contribuie la dezvoltarea Romaniei? Prin simplu fapt ca ramane in tara? Daca ar fi bine in tara, nu ar pleca oamenii. Eu nu sunt pentru plecare, dar nu se mai poate, e din ce in ce mai rau. Ma uit la oameni cat sunt de saraci, extrem de saraci. Ti se rupe inima cand vezi cat sunt de umiliti, cat muncesc si cu cat sunt platiti. O prietena, profesoara de roamana, avea elevi la seral angajati la BGS si castigau mai mult decat ea. Dupa reducerile cu 25% ajunsese sa castige cat femeia de serviciu a scolii. Este norma sa se intample asta? Nu ii ajungeau banii de chirie, o ajutau parintii si mai facea meditatii. Muncea de dimineata pana seara ca sa traiasca. Se chinuia mult. Si poti se le mai spui unora ca ea sa nu plece, sa ramana sa contribuie la dezvoltarea Romaniei? Cei ce raman in tara sunt adevarati mucenici. Sunt extrem de putini cei ce se descurca in Romania. O sa ascult conferinta si o sa iti spun parerea mea.
|
Ma refer mai ales la intelectuali. Au plecat peste 10.000 de medici din Romania.Profesori buni, antrenori buni, olimpici la diferite materii , avem inventatori care nu sunt sponsorizati etc. Daca facem export de materie cenusie nu cred ca rezolvam ceva. Si de ce nu ar fi bine ca intelectualii nostri sa contribuie la societatea romaneasca, sa incerce sa faca ceva, alaturi de popor? Nu cred ca rezolvam ceva daca stam si ne plangem de mila. Daca alte tari au putut sa dea din coate, noi de ce nu putem? Ma uit la greci, au si ei probleme dar isi tin capul sus cu demnitate. Stiu cine sunt. Daca am fi mai uniti, daca ne-am cunoaste mai bine istoria, daca am aveam mai multa credinta si spirit de jertfa, asa cum aveau inaintasii nostrii, ne-am ridica putin mai sus. Nu putem sa dam vina numai pe politicieni, e si vina noastra ca s-a ajuns unde suntem. Contribui si prin simplu fapt ca esti om de calitate, cinstit, care da aceste valori urmasilor tai. Nu se rezuma totul la bani,cladiri frumoase si autostrazi.