Citat:
În prealabil postat de Parascheva16
Ma refer mai ales la intelectuali. Au plecat peste 10.000 de medici din Romania.Profesori buni, antrenori buni, olimpici la diferite materii , avem inventatori care nu sunt sponsorizati etc. Daca facem export de materie cenusie nu cred ca rezolvam ceva. Si de ce nu ar fi bine ca intelectualii nostri sa contribuie la societatea romaneasca, sa incerce sa faca ceva, alaturi de popor? Nu cred ca rezolvam ceva daca stam si ne plangem de mila. Daca alte tari au putut sa dea din coate, noi de ce nu putem? Ma uit la greci, au si ei probleme dar isi tin capul sus cu demnitate. Stiu cine sunt. Daca am fi mai uniti, daca ne-am cunoaste mai bine istoria, daca am aveam mai multa credinta si spirit de jertfa, asa cum aveau inaintasii nostrii, ne-am ridica putin mai sus. Nu putem sa dam vina numai pe politicieni, e si vina noastra ca s-a ajuns unde suntem. Contribui si prin simplu fapt ca esti om de calitate, cinstit, care da aceste valori urmasilor tai. Nu se rezuma totul la bani,cladiri frumoase si autostrazi.
|
Mesajul tau este scris din suflet, cu dorinta sincera sa facem ceva. Si eu am avut aceasta ravna, dar acum sunt descurajata. Vad prea multa suferinta, multa umilire a omului cinstit care doreste sa munceasca si sa nu fure. Imi pare rau ca nu ne apreciem valorile, ca le ignoram, ca nu se vrea, nu se doreste sa se faca ceva de cei ce au puterea sa o faca. Sa citesti despre doctorul Rafael Udriste, un savant roman ignorat din cauza rautatii si invidiei. Il consider un adevarat mucenic.
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...+romani&page=3