Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Noi credem ca Sf Petru avea infailibilitate. Primele doua enciclice ale Bisericii (1 Pt si 2 Pt) credem ca sunt inspirate si reprezinta adevarul.
Dar, cu asta ar insemna sa deviem discutia spre infailibilitatea papei, in vreme ce acest topic este despre altceva: despre eventuala lui divinitate. Pentru infailibilitatea papala, avem alt topic.
|
E normal ca in justificarea catolica Sf. Petru e considerat infailibil, eu am spus ce crede ortodoxia, care credem ca spune si adevarul. Mai mult, nu numai Sf. Petru, dar niciun om nu poate fi considerat infailibil din punct de vedere ortodox, doar Dumnezeu. De aceea se mia spune in ortodoxie ca la conciliul Vatican I catolicii l-au facut pe papa semi-divin. Evident ca nu cred asta si catolicii, ar fi anormal, dar noi credm ca in ortodoxie e invatura adevarata, nu in catolicism.
Topicul are legatura numai cu inafailibilitatea, pentru ca din cauza acesteia sunt acele afirmatii. Nu maia vem cum sa extindem discutia, pentru ca am scris ce era de scris, daca exista sau nu invatatura infailibilitatii nu ar avea rost sa discutam aici, e evident ca pentru ortodoxie e o invatatura complet gresita.