O babuta blajina la colt de strada, asezata pe caldaram, in fata unui supermarket. Sta acolo, nu cerseste. E recent operata la ochi si are o cicatrice. Daca te opresti putin, iti spune vrute si nevrute, are vorba placuta si chip frumos, ai sta mult sa ii asculti sporovaiala:
- Mama, a trecut preotul nostru pe aici si mi-a spus: Babo, ce faci aici? Hai la biserica! Si eu am lasat ochii in pamant, ce sa fac? Mie mi-e rusine. Iarasi: Babo, hai la biserica, a venit si patriarhul si a intrebat de mata, zice: unde e baba aia care sade langa altar? Eu tot ma fastaceam, dar el zice: Babo, babo, sa stii ca tot la mine ajungi, ai nevoie de mine, cand o sa inchizi ochii! Dar eu i-am spus: Pai uite, parinte, ca ii inchid si acum, si am facut asa (gestul inchiderii ochilor). Babo, te astept maine la biserica, la ora 7. Dar lasa, ca acum plec acasa, imi fac baie cum pot si eu, imi pun hainele, ma potoloesc si eu si se scoala baba la 6, ca sa fie la 7 la biserica. Intai dau barbatii pomelnicul, apoi ma duc si eu. Stau in fata, langa altar. Si daca imi zice cineva ceva, eu ssttt (gestul luarii la fuga), ma duc in spate.