View Single Post
Vechi 25.11.2007, 23:36:22
sik sik is offline
Member

Data înregistrării: 30.10.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nicolae_nicolae
de cand omul da duh de viata masinilor?
Ce e acela duh din punctul tau de vedere ? Ma rog... mai bine ma opresc aici cu discutia. Deja am cam starnit conflicte si mie nu imi plac conflictele mai ales daca nu sunt constructive. Voiam numai o dezbatere de idei in tema aleasa (Teologie si stiinta). Analogia mi s-a parut destul de potrivita si de aceea am postat aici. Eu nu sunt genul de om "de ce?" ci mai degraba "de ce nu?". Cu siguranta logica se loveste de multe lucruri pe care nu le poate explica. Spre exemplu simpla propozitie: "Eu mint." Aceatsa este un paradox logic. Daca se presupune ca eu chiar as minti, atunci propozitia ar fi falsa; deci eu nu mint, ceea ce se contrazice cu presupunerea. Invers, daca presupun ca eu nu mint si spun adevarul, atunci propozitia este adevarata si atunci din continutul ei rezulta ca eu as minti. Din nou contradictie cu presupunerea. Sunt numeroase exemple de paradoxuri logice. Deci se admite ca logica nu explica totul, cu toate ca explica multe lucruri si se dovedeste a fi foarte utila. Dar despre religie ? Nu am vazut pe nimeni sa zica "da domne, uite, religia, in felul in care este acum, pe asta nu o rezolva." Si din nou, te rog sa nu ma intelegi gresit. Nu am facut referire in mod special la ortodoxism. Pur si simplu pentru ca si eu sunt ortodox, prin botez si alte cateva lucruri. Eu fac referire la religie in general. In fond si la urma urmei religia este motivul (sau pretextul) atator ani de razboaie inte oameni.
Reply With Quote