Citat:
În prealabil postat de beniamin777
In VT, Dumnezeu a avut un "mod de lucru", care nu mai corespunde crestinismului. Atunci, era o necesitate eliminarea popoarelor idolatre.
|
ce logica proasta! Ce, acum NU mai sunt popoare idolatre? Sa luam spre exemplu China, tara cu cea mai mare populatie a lumii. Trebuie exterminata acesta tara IDOLATRA? Mai este NECESITATE exterminarea Indiei idolatre?
ps: in Decalog,la porunca SA NU UCIZI, exista o anexa in care spune ca, CRIMA, este permisa pentru exterminarea popoarelor idolatre si este interzisa DOAR intre evrei? Sau crima ramane crima, indiferent de popor si natiune?
Citat:
Daca aveti o asemenea logica (venind cu exemple din VT, care nu mai sunt valabile pentru crestinism) atunci veti putea sa va despartiti de nevasta printr-o carte de despartire sau chiar sa aveti mai multe neveste (lucruri ingaduite de Dumnezeu, pentru o anumita vreme).
|
Hristos spune ca "la inceput NU a fost asa", ba chiar spune motivul pentru care Dumnezeu a ingaduit tot ceea ce ai spus tu mai sus. Chiar daca Dumnezeu ingaduie anumite lucruri (chiar si crima in anumite circumstante), NU sunt o necesitate. Barbatului ii este suficient o singura sotie. Dumnezeu NU a creeat pentru Adam 4-5 Eve, ci UNA singura.
ps: apropos de asta, poti sa-mi dai versetul biblic in care Hristos spune ca omul de rand sa aiba o singura sotie?
Citat:
Hristos nu a ucis pe nimeni. Este o incumetare in a-L aduce pe Domnul ca argument intr-o discutie despre ucidere.
|
dar a facut ceva, a luat atitudine "razboinica" atunci cand a fost nevoie, chiar daca EL nu a venit pe pamant pentru asta. Ce vina am em eu daca peste mine vine unul inarmat sa ma ucida, atat pe mine, cat si familia mea? Nu trebuie sa ma apar? Daca mai apar victime...nu intotdeauna iese dintr-o lupta asa cum am vrea noi
Citat:
Despre ce ipocrizie este vorba? Despre aceea prin care "crestinii" cauta sa justifice uciderea?
|
tocmai ti-am raspuns mai sus. Desi era data porunca: SA NU UCIZI, Dumnezeu a ingaduit acest lucru cand a fost necesar. Cand cineva face acest lucru, DE CARE BENEFICIATI SI VOI ADVENTISTII, aruncati cu pistre in el. Asta e ipocrizie