View Single Post
Vechi 17.03.2013, 13:47:45
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit Vă mulțumesc pentru frumoasele cuvinte!

Vă mulțumesc, în ordinea în care ați postat, Cristian și Mihaela, pentru că ați îmbogățit subiectul într-o direcție sănătoasă, după opinia mea.
În cuvântul meu încercam să exprim convingerea personală că nu suntem controlați de Dumnezeu și că suntem liberi să alegem.
Cristian, ai subliniat foarte frumos importanța iertării, fără de care, precum și eu am descoperit și cred, nu putem avea relații bineplăcute Domnului și nici bucuria că trăim. Poate că miezul alegerilor noastre tocmai acesta și este: iertăm răul pe care l-am trăit și mergem mai departe în iubire de Dumnezeu și de aproapele SAU (varianta cea rea, sterilă și aducătoare de moarte) ne cramponăm în urîciune. Tu ai subliniat că viața adevărată este depășirea resentimentelor și practicarea umilinței iubitoare. Așa cred și eu, așa să ne ajute Bunul Dumnezeu!

Mihaela, bine ai rostit ceea ce era doar implicit în textul meu.
În ce mă privește mă limitasem doar la a arăta credința mea că Domnul ne îngrijește din Libertate ca să fim mereu liberi. Relația noastră cu Dumnezeirea este o continuă experiență a libertății, fără de care nu putem de fapt să trăim cu adevărat o viață și o relație personală.
Cât despre sublinierea ta în legătură cu aservirea noastră față de păcate, cu slugărnicia noastră nedemnă față de cele rele și de tot lucrul diavolesc, sunt întrutotul de acord. Așa stau lucrurile, din nenorocire suntem fiecare păcătoși în felul lui, vai nouă, și cred că nici Cristian nu crede altceva, după cum știi că a postat ca un bun creștin de sute de ori pe forum. Numai că el a subliniat o anumită idee (de importanță fundamentală pentru post, pentru toată așezarea sufletească în Marele Post) și nu a dorit să abordeze exhaustiv subiectul. Iar aceasta, Mihaela, nu înseamnă că nu ar fi de acord cu ce ai spus tu, ci doar că nu își propusese să spună toate, lăsînd și altuia să îmbogățească subiectul. Cred că Cristian a ales doar un fir și s-a străduit să îl prezinte frumos. Bine s-a așezat și firul tău lângă al lui, așa mi s-a părut.

Una peste alta, cred că de fapt noi am adus 3 fire laolaltă în același buchet care îl laudă pe Domnul și nu găsesc așadar motive de mâhnire sau de ceartă. Dimpotrivă, cred că avem motiv de bucurie în virtutea împărtășirii noastre ca frați în Hristos, așa nedeplini și pătați de păcatele noastre, cum suntem, însă hotărâți să ducem laolaltă lupta cea bună îmbăiați de lacrimile nevăzute ale căinței și pocăinței fiecăruia.

Hristos în mijlocul nostru! AMIN+

Last edited by cezar_ioan; 17.03.2013 at 14:03:16.
Reply With Quote