View Single Post
Vechi 17.03.2013, 18:48:44
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

"Ne rugam Sfintilor ca ei sa se roage pentru noi. Ce inseamna, in cele din urma, a te ruga unui sfant? Inseamna a plini ceea ce sfantul acela a incercat sa savarseasca in viata. Nu ajunge numai sa ii insiram pe toti: Sfinte Ioan Botezatorule, roaga-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi... N-o sa puteti niciodata si nu ajunge niciodata sa spunem: sfinte Nicolae, roaga-te lui Dumnezeu Hristos pentru noi, pacatosii, daca nu vom sti sa ii ajutam pe copiii aceia care au nevoie, in ghetutele lor sufletesti, de darurile noastre, care, chiar daca nu sunt materiale, trebuie sa vina ca o mangaiere pentru ei. Cum nu vom ajunge niciodata sa ne rugam Maicii Domnului sa se roage pentru noi daca noi, fete, vom continua sa traim in necuviosie, iar noi, barbatii, vom incepe si vom contnua sa ne batem joc de fecioria Maicii Domnului si de fecioria celor din jurul nostru. Pentru ca daca nu vom plini plinirea faptelor sfintilor acestoa mari, nu neaparat ca in zadar va fi rugaciunea noastra, dar putina rasplata vom avea din rugaciunea aceasta.

Ne-am obisnuit sa spunem: Eu sunt robul lui Dumnezeu Constantin sau robul lui Dumnezeu cutare, dar zicem in acelasi timp: Da-mi, Doamne, fa-mi, Doamne, adu-mi, Doamne, daruieste-mi, Doamne, tine-ma, Doamne, da-mi sanatate, du-ma incolo, fa-mi cutare, trece-ma de examen, ajuta-ma, DOamne, sa trec si de asta! Pai cine mai e rob si cine mai e stapan oare? Nu ii dictez eu lui Dumnezeu, de fapt, ce are de facut?"

(pr. Necula, Cantare de biruinta cantand... predici la duminicile de peste an)