Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Pai, si atunci, ce cautati, doamna, in Apus ? De ce nu veniti inapoi in Romania, unde ortodoxismul e in floare ? Urcati-va chiar maine in avion si inapoiati-va in Romania!
Nu e mirobolant ca o multime de romani care traiesc in Occident injura Occidentul ? Cata deosebire fata de romanii care traiesc in Romania si injura Romania !
|
As voi, da mult as voi sa ma intorc.
Stiti cum am plecat din Romania?
Am ramas fara serviciu si eu si sotul meu, cu obligatii si rate bancare. Am supravietuit in cautari cam 2 luni , din dorinta de a nu parasi tara. Insa cand nu am mai avut nici o sansa de a gasi ceva sa putem supravietui am plecat in Grecia. in Anglia am ajuns din voia Domnului zic eu, pentru ca desi am tras cu toate puterile sa ramanem in Grecia toate drumurile au dus spre Anglia.
Credeti ca romanii din diaspora locuiesc aici pentru ca asa vor sau pentru ca nu au incotro? multi din romanii din diaspora nu au unde sa se intoarca. nu au casa, nu au servici. v-ati imaginat macar o secunda ce se intampla cu Romania daca maine toti romanii se intorc si cer guvernului ajutoare sociale sau joburi sau locuinte?
marea majoritate a romanilor din Romania supravietuiesc cu banii romanilor din diaspora. mama mea are 72 ani si o pensie de 600 ron. gazul a venit 300 ron. mai are curent, telefon, intretinere si medicamente. totul sare de 600 ron. si mai trebuie sa se si hraneasca.
chiar daca va deranjeaza cele povestite de mine este realitatea cu care ma intalnesc zi de zi aici.
si problema nu sta in faptul ca romanii sunt in diaspora. pentru ca daca maine romanii se intorc in tara, Apusul tot asa ramane, cu singura deosebire ca nu vor mai fi romani sa povesteasca.
o ultima remarca; fiecare roman din diaspora isi are povestea sa, insa numai cine iubeste cu adevarat seamanul e in stare sa o si asculte inainte de a acuza.