View Single Post
Vechi 18.03.2013, 00:33:12
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Pai comunistii clar au incercat sa rescrie istoria. Pacatul lor insa nu a fost lipsa de obiectivitate, care, dupa cum am afirmat, nu exista la modul absolut in istorie.
Pacatul comunistilor cu istoria a fost lipsa de onestitate, de sinceritate.
Ei au exagerat pacatele si greselile legionarilor.
Totusi, a afirma ca miscarea legionara a fost lipsita de greseli si de pacate este o exagerare.
Eu de exemplu, nu am de unde sa stiu ce anume as fi fost sau as fi facut eu daca traiam in acele vremuri. De aici si prudenta mea relativa la acest subiect.
Tot ce pot spune este ca legionarii par a fi avut intr-adevar, o nuanta de zilotism.
Mie personal imi displace zilotismul, fanatismul.
Ei nu intelegeau ca politica e arta compromisului. Aici ii dau dreptate domnului Dragomir.
Ei credeau ca viata e croita dupa un calapod si ca se supune regulilor lor.
Ei au confundat ideologia legionara cu viata reala. Erau niste visatori intr-un fel.
Dar acest tip de "visare" poate deveni periculos fiindca el se asociaza cu fanatismul.
Mi-e teama de omul unei singure carti. Nu mai stiu cine a spus asta, dar e adevarat.
Daca nu mai poti discerne intre propriile tale fantasme si realitate ( a se vedea fraza " sa facem o tara ca soarele sfant de pe cer "), risti sa cazi in fanatism si zilotism.
Asta au facut legionarii dupa parerea mea.
Reply With Quote