Citat:
Īn prealabil postat de bogdan81
Totusi, a afirma ca miscarea legionara a fost lipsita de greseli si de pacate este o exagerare.
|
Nu cred ca vei gasi pe cineva, care sa afirme ca ML a fost fara greseala. Au facut greseli, dar sa nu le atribuim alte greseli decat cele pe care le-au facut.
Pentru greseli au platit scump in inchisori.
Eu nu le tin partea; dar nici nu vreau sa le trantesc usa in nas, tocmai pentru ca au fost pedepsiti crunt atat de Antonescu , cat si de comunisti. M-am intrebat ce i-a unit pe acestia impotriva ML. Asta vreau sa aflu.
Vreau sa descopar adevarul din tot ce s-a scris. Atatia ani de suferinta nu pot fi fara noima, si nici nu sunt, de vreme ce din ei s-au nascut sfinti. Aceasta putere de rezistenta le-a dat-o credinta in Dumnezeu, Care i-a si salvat si i-a mantuit.
Au mai fost si altii in inchisori si au suferit, dar fara sa dea nastere nici macar unui sfant. Aceasta e enigma pe care doresc sa o descopar in adevarul despre ei: de ce unii au ajuns sfinti, iar altii nu.
Materiale exista destule; am postat si eu ce am gasit mai nou. Acolo se gaseste adevarul despre epoca, conditii sociale, etc. Sa nu le trecem cu vederea. Nu am timp sa citesc, cate materiale am gasit, scrise de istorici si gazetari vremii si cei actuali. La ce bun sa ne hranim cu minciuni? Oare nu am avut destul parte de minciuni ?