Citat:
În prealabil postat de Lucian008
Unde in Sfanta Scriptura este spus explicit ca Duhul Sfant este Dumnezeu?????? Exceptant Comma Johanneum.
|
Ce este aceea "Comma Johanneum"? Nu am auzit de asa ceva.
Referitor la intrebarea dvs.: cred ca nu va indoiti de faptul ca Duhul Sfant este o persoana a Dumnezeirii. Toti credem in Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Duhul Sfant.
Va dau cateva argumente care vorbesc despre Dumnezeirea Duhului Sfant:
-Fiul, ca persoana a Dumnezeirii ne-a lasat in loc alt Mangaietor: Duhul Sfant (Ioan 14:16-17).
- Duhul Sfant cunoaste. "Nimeni nu cunoaste lucrurile lui Dumnezeu afara de Duhul lui Dumnezeu"(1 Corinteni 2:11)
- Duhul Sfant are vointa si infaptuirea. "Dar toate aceste lucruri le face unul si acelasi Duh, care da fiecaruia in parte, cum voieste" (1 Corinteni 12:11).
- Duhul Sfant are nazuinta si mijloceste pentru sfinti. ""Si Cel ce cerceteaza inimile stie care este nazuinta Duhului; pentru ca El mijloceste pentru sfinti, dupa voia lui Dumnezeu" (Romani 8:27).
- Duhul Sfant are dragoste. "Va indemn dar, fratilor, pentru
Domnul nostru Iisus Hristos si pentru
dragostea Duhului, sa va luptati impreuna cu mine in rugaciunile voastre catre
Dumnezeu pentru mine" (Romani 15:30). Vedeti, in acest verset, cele 3 persoane ale Dumnezeirii (Tatal, Fiul si Duhul Sfant)?
Mai sunt si alte argumente care vorbesc despre Dumnezeirea Duhului Sfant. Stiu ca nu va indoiti de acest lucru. Ati vrut doar sa ma testati. Sunteti multumit?
Citat:
În prealabil postat de Lucian008
Ps: Inca astept un raspuns la intrebarea cu continuitatea Bisericii pana la adventisti.
Ps2: Si la cea cu Fapte 10.
|
Nu am raspunsuri clare. Dar se stie ca de-a lungul secolelor, au fost prigoniri continue, din partea bisericilor istorice dominante, ale celor care cautau sa cerceteze Scriptura (lucru condamnat) si sa urmeze invataturile din Cuvantul lui Dumnezeu. Acesti prigoniti au reprezentat, cu adevarat, Biserica lui Hristos.