Citat:
În prealabil postat de Alexandra-Ioana
Trebuie sa renuntam la a-i judeca pe cei din jurul nostru... adica a da verdictul de "vinovat" cuiva... pentru ca noi nu avem imaginea de ansamblu, asa cum Dumnezeu o are.
|
Aici sunt de acord. :thumbsup: Cat despre mine, ce-i drept, inca nu le-am incercat pe toate dar incerc sa tin ce este bine.
O interbare: ce reprezinta Dumnezeu in ierarhiha pe care ai mentionat-o ? Reprezinta cumva totalitatea valorilor morale, sau ce ?
Despre restul adica "ceilalti" si apoi "eu", aici depinde de cum privim lucrurile. La fel de corect ar putea fi si "eu", iar la urma "ceilalti". O regula a "manualului salvamarilor" este aceea ca in primul rand trebuie mentinuta mai intai siguranta salvamarului, si apoi aceea a victimei. De exemplu victima tebuie s astea intre salvamar si eventualul pericol din apa (zid, stanci, trunchiuri de copaci etc.). Aceasta nu este din motive egoiste (dpdv al salvamarului), ci pentru ca el terbuie sa execute operatia de salvare. Daca ar sta salvamarul intre victima si stanci, de exemplu, se risca accidentarea acestuia care ar duce la pierderea ambelor vieti. De aceea "se prefera" mai degraba "accindentarea" victimei. Ma rog, asta este un exemplu. Depinde de relatia dintre "eu" si "ceilalti".
/respect