Citat:
În prealabil postat de MihaiG
Aha, am inteles. Nu v-ati dus din Grecia in Anglia pentru ca ar fi mai bine din punct de vedere material.
V-ati dus pentru a da piept cu ispitele, pentru a va supune incercarilor, pentru a va testa credinta. Bravo. Sau ? Sau povestea despre "a te tine drept ca stanca" miroase putintel a lauda desarta de sine ?
|
Cand am plecat din Grecia totul a fost cam ciudat. Sotul meu avea un job in Grecia, nu muream de foame. Cu toate ca eu nu lucram. Si o prietena a mea a insistat mult sa venim in Anglia. Stiind ca eu nu lucrez si ca ma consum mult socotindu-ma oarecum inutila neavand un venit si eu. Si desi nu am vrut, pana la urma am ajuns aici. Cand am plecat de acolo duhovnicul ne-a spus: tineti minte ca daca plecati in Anglia va fi multa ispita si neliniste, nu veti mai avea linistea de aici insa , mi-a zis duhovnicul nu uitati ca si pe vremea lui Iisus neamurile traiau impreuna. Este si aceasta o incercare de trecut.
Deci nu am plecat testand credinta, ci pentru ca doream sa fac si eu ceva, sa muncesc. Am incercat sa ramanem in Grecia cautand alternative si pentru mine dar nu am gasit nimic. orice idee se spulbera neroditoare. de aceea am spus ca toate drumurile acolo pentru mine pareau inchise. Ulterior aici am vazut ce inseamna, cand am vazut cat de greu este sa traiesti credinta cand ai o biserica departe de tine, si cand esti in mijlocul atator neamuri fiecare cu credinta sa. Atunci am simtit ca trebuie sa imi tin credinta cu tarie, si am avut si ispite de indoiala aici, e foarte greu, esti inconjurat, se exercita multa infuienta asupra ta din toate partile.
Da, atunci in Grecia nu am fost constienta de incercarea ce va urma. Insa aici am constientizat ce inseamna asta. Eu acum vorbesc dupa ce am consteintizat asta. de aceea spun de ispita si cat de usor este sa traiesti credinta printre ai tai si cat de greu este sa traiesti credinta printre neamuri.