View Single Post
Vechi 18.03.2013, 23:50:59
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Amistad Vezi mesajul
"Urmasul lui Petru a aprobat si verificat Evangheliile"

Pana a aprobat si verificat Evangheliile al 37-lea papa au trecut atatia ani. (300 de ani). Si evangheliile au fost aprobate de Sinodul Sfintilor Parinti din care facea parte si papa Romei ca unul dintre episcopi. Iata ca nu a fost nevoie timp de 300 de ani de aprobarea sau verificarea episcopului Romei si nici chiar a sinodului ecumenic. Evangheliile s-au scris si s-au propovaduit fara aprobarea episcopului Romei timp de 300 de ani.
Cred ca v-ar folosi mult daca v-ati completa cunostintele de istorie ecleziala cu lucruri cum ar fi: cand au fost asternute pe hartie Evangheliile ? Dar alte carti ale Noului Testament ? Cand s-a intamplat acest lucru, erau acestea pe care le stim ori mai erau si altele in circulatie ? Participarea papei Romei la sinoade era ca simplu episcop ori le prezida ? Sinodul la care papa Romei a promulgat Canonul Noului Testament era un sinod ecumenic sau regional ? Toate acestea, si inca multe altele, va vor ajuta sa intelegi tot mai bine cum au stat lucrurile, spre a intelege mai bine cum stau acum. Eu va dau doar niste jaloane dupa care sa cercetati singur, folosind mai multe surse, si ortodoxe, si catolice, comparand intre ele. Nu va dau mura in gura: nici eu nu am timpul necesar, nici dv dispozitia necesara.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote