View Single Post
Vechi 19.03.2013, 13:06:53
celestial_pottery
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Libanul.
De acolo vin miresele. De aia le cantam: "vino din Liban, mireasa !"
Ma refer la tot poporul siriac. Si Libanul oricum a fost cam tot timpul ba sub arabi, ba sub turci, ba sub imperialisti europeni. Si cind au fost liberi, le-au activat "baietii" serviciilor secrete, discret si eficace, un razboi civil asa de cronicizat, incat de acolo deriva cuvintul "libanizare". Libanezii sunt impartiti intre a fi catolici si musulmani. Evident ca Siria, Turcia si Israelul au oamenii lor in fiecare confesiune, si trag sforile unei tari mici dupa cum e cazul la masa verde.
Poate si noi, ca romani, ar trebui sa punem punct la patru lucruri: avorturi, obedienta fata de conducatori de doi bani si fata de Occident, lenea si furturi/coruptie si sa stam drepti in fata lumii. Libanul, daca e sa ne gindim la el, e populat mai degraba de descendentii fenicienilor. Si, repet, daca noi am ajunge la dimensiunile si posibilitatile unei tari atit de ranite ca Libanul (nu ca am fi departe), nu e deloc sigur ca am face fata cu demnitate. Din pacate.
Pai miresele vin de si pleaca spre pretutindenea. :)
Probabil ca ai in vedere Libanul pentru ca (de )acolo sunt maronitii. Ma refeream la popor in ansamblul sau, indiferent de cult/confesiune/Biserica, NU la vreun rit.
Reply With Quote