Citat:
În prealabil postat de nicolae_nicolae
Adevarurile descoperite de stiinta sunt utile,placute dar nu mantuitoare.Esti ortodox,ai primit Sfanta Taina a Botezului,deci ai o sansa imensa de a te mantui,o sansa pe care miliarde de oameni nu o au.Urmeaza dar riturile si fa ceea ce ai facut si pana acum.Si nu mai il mai cauta pe Dumnezeu deoarece Dumnezeu se primeste nu se cauta.Prin Sfintele taine ale ortodoxiei il vei primi pe Dumnezeu
|
Pfff... aici e ceva putin impotriva a ce gandesc eu. Eu nu "alerg" dupa mantuire. Daca Dumnezeu considera ca merit sa fiu mantuit, judecand dupa faptele mele, atunci primesc bucuros mantuirea. Daca nu, primesc bucuros orice altceva, atata timp cat este pe masura faptelor mele. Eu nu caut nici sa primesc mai mult decat merit, dar nici mai putin. Bineinteles mi s-au intamplat si ambele variante si nu am fost prea bucuros in nici un caz. Multi oameni considera mantuirea ca pe un scop in sine si nu ca pe o rasplata. De aceea uita ca tebuie sa faca fapte bune pentru ca asa e bine, si nu pentru ca sa ajunga in Rai. Nu ma laud ca eu fac fapte bune. Din contra am facut o gramada de rele de care nu sunt mandru si pe care le regret. Nu va inchipuiti ca sunt hot , ca ucid, ca sunt afemeiat sau alte chestii de genul acesta. Nu am ajuns, din fericire, pana acolo. De fapt iata inca o fapta rea pe care am facut-o, avand totusi intentia de a face ceva bun: am vorbit despre ceva ce religia ortodoxa respinge, intr-un loc dedicat credinciosilor ortodocsi. Acesta este un lucru cel putin nepoliticos. Dar consider totusi ca polemicile sunt o metoda destul de buna pentru a putea intelege anumite lucruri. Sper ca nu fac un pacat daca nu mi-as "exercita" dreptul la mantuire. Din partea mea as renunta la acest drept in favoare altei persoane, daca as considera ca merita mai mult decat mine sa fie mantuita. Oricum aceasta alegere a mea ar fi inutila, deorece Dumnezeu oricum va face cum vrea El. SI iata ca am mai facut deja un pacat: "ma dau usa de biserica, mironosita, etc." cu acest lucru pe care l-am afirmat. Si as putea in continuare sa cred ca orice as face sau as spune este(poate fi) gresit. Poate tocmai datorita faptului ca analizez prea mult si imi gasesc tot felul de noduri in papura, la fel de mult cum as putea sa cred ca cele pe care le fac sau le spun ar fi bune. Si as putea sa ajung pana la urma la concluzia ca logica, rationamentul, poate duce de multe ori la cercuri (bucle) interminabile, ceea ce imi ocupa practic tot timpul si nu mai pot face alte lucruri mai utile pentru aceasta lume sau pentru cea de dupa moarte. :hmmm: