Citat:
În prealabil postat de nicolae_nicolae
Poti sa renunti la toate cele pamantesti si sa traiesti in si pentru Hristos?Noi oameni cautam fericirea utila,nu cautam ceea ce nu simtim.Ori sa traiesti in Hristos inseamana sa il simti pe Hristos in tine,insa trebuie sa fi favorizat de divinitate pentru a simti aceasta.Deci noi judecam dupa cele ce simtin(trimitere la Locke,unul dintre fondatorii empirismului),adica cele lumesti.
|
Din moment ce Dumnezeu ne-a pus pe Pamant, in aceasta lume, nu credeti ca a facut-o cu un scop anume? Nu credeti ca preocupandu-ne de lucrurile ne-lumesti am cam nesocoti intr-un fel menirea noastra pe acest pamant (in aceasta lume) ? Daca nu am fi trait in lumea de aici, atunci normal, ar trebui sa nu ne preocupe lucrurile "lumesti". Din cate vad, tot ceea ce ne da Dumnezeu sunt incercari, sau ca sa spun altfel, "examene". Nu ar fi mai bine sa ne pregatim pentru examenul pe care trebuie sa il dam in lumea aceasta, inainte de cel pe care il vom da in lumea cealalta ? Eu cred ca de fapt lucrurile lumesti sunt reprezentate de partea materiala din aceasta lume, iar cele ne-lumesti sunt cele ce tin de partea spirituala. Iar ceea ce predomina pe pamant in acest moment este partea materiala. Oamenii, de orice nationalitate sau credinta, uita de morala si de Dumnezeul lor si isi concentreaza fortele pe partea materiala, neglijand astfel partea spirituala. Toate acestea insa se intampla aici pe pamant, si pentru a putea trece in cealalta lume trebuie mai intai sa ne "rezolvam" treburile de aici. Problema ar fi deci , nu "dezvoltarea" partii materiale, ci neglijarea si chiar regresia partii spirituale. :(