View Single Post
Vechi 19.03.2013, 23:26:59
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristina2012 Vezi mesajul
Tinand cont ca nu m-a examinat, sunt de acord ca a facut ce trebuia, doar ca eu raspunsesem unui mesaj in care se spunea ca e mai bine ca sarcina sa fie monitorizata de medicul de familie si am exemplificat cu cazul meu ca in Romania medicii de familie nu se baga pe sarcina. Eu stiu ca asa ar fi firesc, doar ca in Romania nu se intampla asta. Mie mi se pare ciudat sa nu iti examinezi pacientii, doar sa scrii trimiteri.
Ciudat. Tata mi-a spus ca doctorita noastra a venit regulat la noi acasa cand m-am nascut eu, sa o invete pe mama, sa explice unele lucruri, sa lamureasca etc. Si inainte de nastere mergea la ea. Era tipul de medic care venea si acasa daca era cazul si era chemata.In anii 90, caci dupa s-a pensionat.
Si prietena care a nascut a primit vizite de la asistenta medicului de familie. Sau e vb. ca nu se baga peste sarcina, dar dupa nastere se implica?

Epiziotomie facute de rutina facuta de rutina? Pai, in alte tari se face numai in cazuri de urgenta sa zic asa, nu este o rutina.
*
Am gasit aceste articole despre moase, nasterea acasa, nasterea in maternitati etc.

Vania Limban, moașă: „Multe românce își doresc să nască acasă“
"Ce condiții trebuie îndeplinite pentru ca nașterea acasă să fie reglementată?
În clipa de față, la noi, legea este foarte săracă, deci nu avem standarde clare pentru procedurile pe care moașa trebuie să le urmeze. În lege se spune că moașa poate să asiste nașterea naturală, dar concret, ea trebuie să aibă niște norme, pentru a ști foarte clar până la ce punct este legal să acționezi ca moașă și cum interrelaționezi în asistența prenatală și postnatală cu o maternitate sau cu un medic. Nu există nimic clar. În clipa de față, în România o moașă ar putea să îi promită unei femei că o moșește acasă. Însă Doamne-ferește, ar putea exista și cazuri dramatice sau de malpraxis. Normele prevăd ca moașa să aibă o trusă atunci când asistă la nașterea la domiciliu."
*
Nașterea în maternitățile românești – abuzuri, umilință, situații degradante
Ministerul Sănătății: nu avem mecanism de verificare a actului medical
*
http://www.nastecumsimti.org/cursuri/lamaze/
Un curs Lamaze cu program normal este structurat în 4 ședințe (o ședință pe săptămână) și este recomandat să-l începi în perioada cuprinsă între 28-34 săptămâni de sarcină.
Fiecare ședință durează 3 ore. Însoțitorul participă gratuit.
Un curs Lamaze cu program intensiv este structurat în 3 ședințe. Fiecare ședință durează 4 ore, cu pauză la jumătatea intervalului orar.
Prețul cursului: 300 de lei. Suma se poate achita în doua tranșe în cazul unui curs cu program normal.

Last edited by Parascheva16; 19.03.2013 at 23:55:39.
Reply With Quote