View Single Post
Vechi 20.03.2013, 00:54:08
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Doar că eu nu am emis păreri personale despre Maica Domnului, ci despre inovația (și am specificat clar că nu spun inovație în sens de erezie) preacinstirii ei (în sensul cultului pe care de exemplu îl are azi în Biserica Ortodoxă) care nu există în cărțile canonice ale Noului Testament, ci am adus înainte poziția unui sfânt, canonizat în Biserică, care în "Despre Ierarhia Cerească" nu pomenește nimic despre Maria și cum că aceasta ar fi deasupra heruvimilor și serafimilor; eu nu spun că nu este, eu doar am spus ceea ce se poate citi în acea carte a unui sfânt canonizat. Iar cartea a apărut undeva pe la începutul sec. VI (cel puțin asta este varianta cea mai probabilă pe care am auzit-o).
De acord. Sfântul a făcut ceea ce Domnul i-a poruncit să facă. Nu are nimeni pretenția ca un sfânt să le facă pe toate... El răspunde necesităților prioritare la un moment dat în viața Bisericii, așa cum rânduiește Dumnezeu.

Au urmat apoi alți sfinți, alți drepți, alți cuvioși, noi soboare... Iar aceștia au primit slujirea de a ridica vălul ignoranței noastre de pe Preacinstitul Chip al Maicii Domnului. Alți sfinți, altă slujire, Tradiția își îmbogățește firul mai departe, conștiința dogmatică se întregește, plinindu-se necontenit prin Duhul... Așa cred.

Astăzi, comunitatea eclezială se bucură cu preacinstirea Maicii Domnului. Iar Preasfânta Născătoare de Dumnezeu ne răsplătește așa cum doar Ea o poate face, mângâindu-ne, ocrotindu-ne, mântuindu-ne din nevoi, într-un cuvânt deschizîndu-ne Ușa Milostivirii, părtașă facîndu-Se ca întotdeauna la mântuirea noastră spre Slava lui Dumnezeu.

Last edited by cezar_ioan; 20.03.2013 at 01:00:26.
Reply With Quote