Subiect: Postul negru
View Single Post
Vechi 20.03.2013, 07:30:45
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Buna dimineata!
Ieri am citit si eu postarile dvs referitoare la postul negru si culmea aseara am vazut la Nat GEo un reportaj despre o comuitate religioasa hindusa considerata foarte radicala, unde cineva, o batrana de 82 de ani incepuse de 12 ani, de cind observase ca i-au slabit puterile, un ritual "suprem"de trecere, de iesire a sufletului din trup, care consta in a consuma din ce in ce mai putine alimente, pana a ajuns doar la lichide, desigur combinat cu rugaciuni, meditatie si ce-or mai face ei. In final cand a simtit probabil ca e pregatita, ca a venit timpul, a renuntat si la apa, iar in 6 zile a reusit ce si-a propus, in admiratia intregii comunitati care a sustinut-o tot acest timp.
Pana la un punct povestea se aseamana cu asceza sfintilor nostri postitori care au renuntat la cele materiale si au trait doar cu putere de la Dumenzeu, dar totusi ... ritualul lor e oarecum controversat , unii considera sinucidere asistata, pe cind ei sustin ca e tocmai opusul sinuciderii, avind drept scop tocmai salvarea sufletului. Adevarul e acum ca multi dintre noi ajungem in ultimile zile sa nu mai putem consuma nici hrana nici apa si sa ne uscam pe zi ce trece, cu tot ajutorul si toate interventiile medicale, dar noi insa consideram ca decizia de a muri si momentul mortii nu ne apartine noua. Poate si ei insa considera ca in urma rugaciunii si a meditatiei li s-a spus, li s-a aratat ca a venit momentul. Ce nu mi-a placut insa deloc a fost mediatizarea acestui eveniment, fapt care i-a dat o nota sinistra, de fanatism. Poate era mai bine daca se ducea sa moara singura, intr-un varf de munte sau un alt loc retras, eventual asistata doar de cativa discipoli sau mai degraba initiati.

Sper ca nu v-am tulburat, sa aveti un Post binecuvantat si ...aviz amatorilor de "doar lichide" sau daca se poate si "fara lichide", poate nu sunteti inca pregatiti de ce urmeaza in mod firesc....

Last edited by fallen; 20.03.2013 at 07:32:58.
Reply With Quote