View Single Post
Vechi 20.03.2013, 12:54:07
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Ciudat. Tata mi-a spus ca doctorita noastra a venit regulat la noi acasa cand m-am nascut eu, sa o invete pe mama, sa explice unele lucruri, sa lamureasca etc. Si inainte de nastere mergea la ea. Era tipul de medic care venea si acasa daca era cazul si era chemata.In anii 90, caci dupa s-a pensionat.
Si prietena care a nascut a primit vizite de la asistenta medicului de familie. Sau e vb. ca nu se baga peste sarcina, dar dupa nastere se implica?
In urma cu 14 ani, cand am nascut primul copil doctorita pediatra de care apartineam si asistenta ei s-au prezentat neanuntate la usa mea chiar a doua sau a treia dupa ce am iesit din maternitate. Asistenta mi-a mai facut inca vreo doua vizite si m-a mai invatat cate ceva. De cand s-a trecut la sistemul cu medic de familie, trebuie sa iei legatura cu medicul tau, sau cu altul la care vrei sa mearga copilul si mergi la el, sau aranjezi sa vina acasa... Pe vremea impuscatului veneau insa de multe ori in primele luni de viata ale copilului.
In privinta nou-nascutilor exista si acum evaluari obligatorii, plus vaccinarile... asa ca sunt sanse mari sa te sune sa vii la policlinica. In privinta sarcinii nu se intereseaza nimeni. Daca ceri tu, ti se dau trimiteri pentru cateva analize gratuite si pentru control la ginecologie.

Citat:
Epiziotomie facute de rutina facuta de rutina? Pai, in alte tari se face numai in cazuri de urgenta sa zic asa, nu este o rutina.
Si in alte tari depinde de "POLITICA SPITALULUI", de optiunea persoanala a medicului, de situatia din timpul nasterii. Cam la fel e si la noi. In principiu, toate spitalele fac epiziotomie de rutina la prima nastere, unele merg pe ideea asta pentru toate nasterile, altele o lasa la latitudinea medicului.

Citat:
http://www.nastecumsimti.org/cursuri/lamaze/
Un curs Lamaze cu program normal este structurat în 4 ședințe (o ședință pe săptămână) și este recomandat să-l începi în perioada cuprinsă între 28-34 săptămâni de sarcină.
Fiecare ședință durează 3 ore. Însoțitorul participă gratuit.
Un curs Lamaze cu program intensiv este structurat în 3 ședințe. Fiecare ședință durează 4 ore, cu pauză la jumătatea intervalului orar.
Prețul cursului: 300 de lei. Suma se poate achita în doua tranșe în cazul unui curs cu program normal.
Nu toata lumea scoate usor 3 milioane, mai ales ca in Romania realmente iti cumperi copilul. 9 luni platesti intr-una diferite investigatii, onorarii, spagi, etc. Apoi trebuie sa ai o suma consistenta pregatita pentru nastere. Apoi in 3-4 cursuri mi se pare foarte putin ca sa deprinzi tehnicile necesare. Informatii si filmulete se gasesc si pe net, poti invata si asa, ideea acestor cursuri era sa inveti cu un instructor, sa te obisnuiesti sa practici, sa ai cui pune niste intrebari.
Reply With Quote