Subiect: Habemus papam!
View Single Post
Vechi 20.03.2013, 23:01:26
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Nu mi se pare normal sa-i combatem pe catolici pe sectiunea dedicata Bisericii Romano-Catolice, in legatura cu noul lor papa si de a-i scoate in evidenta anumite lucruri nefavorabile. BC trebuie sa aiba un Cap, si il are in persoana Papei Francisc. E pierdere de timp pentru un ortodox sa se preocupe de acesta.
Din partea mea, sa le traiasca noul papa! Iar participarea Patriarhului Ecumenic nu e decat un gest de politete; cine isi imagineaza mai mult, va fi dezamagit pe viitor, caci nu prin gesturi formale se apropie Bisericile una de alta.
Asta am afirmat si eu, ca numirea noului papa nu ar trebui sa preocupe prea mult pe ortodocsi, e un eveniment dintr-un cult neortodox.
In schimb e ceva gresit in mesaj, sectiunea dedicata catolicismului de pe forum nu e facuta pentru catolici sau ca sa fie laudat catolicismul. La fel cum sectiunea pentru neoprotestanti nu epentru adventisti sa faca propaganda invataturii adventiste. Avem si sectiuni pentru vrajitorie, islamism, etc., nu are fiecare cult sau religie sectiunea sa. In aceste sectiuni scriem despre catolicism sau adventism, etc., bineinteles ca si in mod critic. Mai ales ca pe acest topic au scris si ortodocsi.
Reply With Quote