View Single Post
Vechi 21.03.2013, 18:38:34
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Dupa cum spune o vorba binecunoscuta: padure fara uscaturi nu exista: atat secuii au extremistii lor,cat si romanii! Insa,gasesc foarte curios acest interes care exista de ceva vreme de a inflama spiritele intre cele doua etnii...cu ce scop,asta numai bunul Dumnezeu o stie si cei care se ocupa sa bage zazanie...
Cand in anul 2008, extremisti din Noua Dreapta au snopit in bataie un adolescent maghiar - http://www.youtube.com/watch?v=rKcjV-GKRHA - nu a mai facut nimeni atata tam-tam,iar autorii au ramas cica "necunoscuti",desi incidentul avusese loc chiar in fata sediului politiei locale,fara ca organele abilitate sa intervina in vreun fel...
Lucrurile nu stau chiar asa cum sunt prezentate in zonele respective si, cu exceptia acestor extremisti care exista de ambele parti,romanii si secuii chiar se inteleg,se ajuta intre ei,sunt prieteni,exista casatorii mixte etc.Oameni la locul lor care s-au adaptat la aceasta convietuire si inca foarte bine.Indiferent ce mici sau mai mari orgolii nationaliste au unii si altii in inima lor,le tin in familie sau pentru ei insisi,fara a-i leza pe ceilalti.
Eu cunosc multi romani care traiesc sau chiar s-au mutat printre maghiari si nu i-am auzit sa se planga,dimpotriva,mi-au spus ca se inteleg foarte bine,ca se ajuta reciproc etc.
Personal stiu multi secui si impresia pe care mi-au lasat-o marea lor majoritate a fost foarte buna, iar la Brasov,vecinii cei mai saritori si de treaba pe care ii am sunt cei de etnie maghiara.
Si atunci,de ce sunt scoase in evidenta niste gesturi extreme si promovate cu o asemenea amploare,cand pur si simplu ar fi normal sa fie deferite justitiei si sa se ia masuri fara atata spectacol mediatic?Ma intreb si eu...
Bine ar fi, inainte de a ne inflama si noi si a sari cu "palosul dreptatii" la lupta,sa cugetam cu intelepciune si sa avem rabdare ca lucrurile ce acum inca nu se vad sa iasa la iveala.
nu iau apărarea nimanui, dar atitudinea ostentativă nu atrage nimic bun.
Reply With Quote