Citat:
În prealabil postat de dobrin7m
1) tu ce zici? cum ne manifestam iubirea , noi pacatosii? adoptand pacatele altora?
2) vorbesti de dispret? poti sa privesti cati oameni pe aici m-au dispretuit pe mine in loc sa dispretuiasca pacatele mele? unul nu m-a dojenit cu dragoste daca am gresit ci cu acuze. ce spun sfintii nostri? dojana cu acuze se numeste osandire.
|
1) Nu, nu adoptăm păcatele - lucru dealtfel imposibil... Dar nici nu adoptăm ideile delirante pe motiv că X e mare și tare. Ci mai cugetăm și noi, mai ne vedem și de liniștea noastră...
Ție îți aduce pace sufletească tâlcuirea părintelui în legătură cu Papa și cu antihristul? Mie, nu! În plus, văd clar și cu amărăciune, a nu știu câta mia oară, vechea nebunie indusă de duhul dezbinării. Câtă discordie seamănă oamenii care se cred aleșii lui Dumnezeu... Cât de naivi suntem când credem că un călugăr, oricât de înalt în ierarhie, nu poate fi de-a dreptul rătăcit și înșelat... NU AM ÎNVĂȚAT NIMIC DIN ISTORIA BISERICII? Lumea asta are nevoie de respingeri și huliri? Nu e de ajuns de fărîmițată? Nu e destulă tensiune și conflict?
2) Nu prea am văzut să te disprețuiască prea mulți. Asta cred că e doar interpretarea ta! Am văzut că unii nu sunt de acord cu unele dintre formulările tale, asta da, am văzut. Nici eu nu sunt mereu de acord, că eu sunt eu iar tu ești tu.
Dar să te disprețuiască, pe tine ca persoană, nu prea mi s-a părut că văd. De ce te amărăști singură cu idei de persecuție?... Uită-te mai atent: cine te disprețuiește?
"unul nu m-a dojenit cu dragoste dacă am greșit"....
Hai, soro, chiar nici unul? Niciodată?....:) Și apoi, tu nu greșești niciodată....:)
Ce-ar fi să lași ochelarii cu dezbinare pe masă și să îi iei pe ceilalți, care văd binele și fraternitatea?
Te rog frumos, nu te mai perpeli atât.... Tu ai obiceiul să discuți mereu foarte pătimaș. Te înțeleg, și eu am aceeași tendință, însă putem să ne opintim contra ei, să o analizăm, să o înțelegem în resorturile ei ascunse și să căutăm alternative mai favorabile ... vieții (împreună, de voie, de nevoie) pe Terra...:)