Citat:
În prealabil postat de mirela.t
Dobrin draga, iar incepi sa aberezi. Am spus ceea ce am spus despre dl. Mihnea Dragomir nu pentru ca m-a laudat, ci pentru ca are dreptate in ceea ce spune. A urma cu ardoare in viata de mirean niste reguli manastiresti nu este decat o struto-camila, iar ca asta aduce si nefericire, nu ramane decat de incercat fiecare pe pielea lui, dupa cum ii da mana.
|
Tocmai aici este problema că nu are dreptate, iar doamna Mihaela nu se referea la practicarea unor reguli de mănăstire, ci la curăția și comuniunea cu Hristos. Astea sunt niște obligații, deși se pot spune mai multe cuvinte, nu ne putem neapărat reduce doar la exprimarea doamnei Mihaela, pentru orice creștin, nu doar pentru cei din mănăstiri. Deci este vorba despre două lucruri diferite.
Îți recomand să ai grijă cu ortodoxia aia americană, că acolo tradiția este destul de recentă în comparație cu zonele tradiționale ale creștinismului răsăritean și prin urmare nu există o înrădăcinare foarte corectă în Duhul Tradiției, mai ales și ținând cont de secularismul și falsul sacramentalism al societății americane, care influențează oamenii vrând sau nevrând. În general trebuie avut grijă cu ortodoxia din occident, pentru că este destul de vulnerabilă și nici nu au oamenii pe care Răsăritul încă îi mai are pentru a fi ghidați corect în discernământul duhovnicesc și lupta împotriva duhurilor malefice. Chiar îmi aduc aminte că văzusem într-o carte de ortodoxie franceză cum erau trecuți printre sfinți oameni ca Mahatma Gandi sau alții de genul, de aceea spun că trebuie avut grijă pentru că în Ortodoxia din occident primejdia alunecării este mult mai mare decât în Ortodoxia tradițională, Răsăriteană.