Ce bine a picat acest topic!! ( cel putin pentru sufletul meu). Chiar sambata imi vorbea duhovnicul despre post. PAcat ca nu sunt asa o buna povestitoare sa va spun so voua cate mi-a zis. Eu nu retin decat ideile!!
Candva i-am pus si eu intrebarea cu mancatul din bucatele de dulce aflati in vizita. In general, evit sa merg in vizite... mai nou, fac bucate de post si le duc gazdelor, care se bucura si le pun pe masa. Asa pot gusta si eu!!...
Dar de multe ori mi s-a intamplat urmatoarea chestie, la servici. Era cate o masa festiva cu mancaruri de dulce. Nu eram singura care posteam si in general stiam cine mai posteste. Avand cuvantul duhovnicului in spate, alegeam sa mananc din acele bucate. Colega mea nu. SI dintr-o data, intotdeauna se intampla asta, se isca discutii de cele mai multe ori ironice , la adresa postului si a ce inseamna postul. Atunci imi parea rau ca am mancat de dulce , ca daca as fi ales sa nu mananc, poate ca nu sa-r fi iscat acele discutii. Ma gandesc ca ma voi intoarce la servici si voi da peste aceeasi oameni si aceleasi discutii. Se intampla sa ajung si eu tinta discutiilor ironice ( intrebandu-ma cum tin postul impreuna cu sotul meu!!) dar cu mine nu intindeau coarda atat de mult cum o intind cu ea. Ce ziceti de aceasta situatie?
Tot acum , duhovnicul mi-a atras atentia asupra unui lucru, logic de-altfel, spunandu-mi sa am grija ca nu exista pacat in post care sa nu fie pacat si inafara postului!
|